Organiqa Matcha por
A japán matcha vagy maccsa sok szempontból különleges tea. Szüretelés előtt 3 hétre leárnyékolják a növényeket, így a levelek klorofilltartalma magasabb lesz, mint más teáké. A feldolgozás a zöld teákéhoz hasonló, vagyis kíméletes gőzölés után csupán szárítják, hogy a tea megőrizze értékes vegyületeit. A legnagyobb különbség mégis az, hogy fogyasztás előtt a tealeveleket porrá őrlik, így jóval több hatóanyag tud felszabadulni.
A magas klorofilltartalomnak köszönhetően a matcha kiváló tisztító és méregtelenítő. A klorofill erősen antioxidáns hatású, vagyis sejtvédő és öregedésgátló molekula. Sokak szerint a matcha nagyon jót tesz a bőrnek. A klorofill mellett a matcha rengeteg más antioxidáns hatású anyagot is tartalmaz, így valóságos antioxidáns-koncentrátumként hat (70-szer annyi antioxidáns van benne, mint a narancsban!).
Bebizonyosodott, hogy a matcha javítja a közérzetet, élesíti az elmét, energetizálja a testet, lassítja az öregedési folyamatokat, és véd a betegségek ellen. Természetes élénkítő. Felpörgeti az anyagcserét, jót tesz az emésztésnek, emellett nem növeli a gyomorsavat. Hatása több fronton érvényesül: koncentráltabbá és éberebbé tesz, elűzi a rosszkedvet, csökkenti a stresszt, és erősíti az immunrendszert.
Mikor ajánlott az Organiqa Matcha por?
- a különleges teák kedvelőinek
- az immunrendszer erősítésére
- az öregedési folyamatok lassítására
- méregtelenítésre
- rossz közérzet esetén
- élénkítésre
- az emésztés támogatására
- lábadozáskor
- stresszes időszakban
Átlagos tápértékek 100 g termékben
- energiatartalom: 1352 kJ/323 kcal
- fehérjék: 20,8 g
- szénhidrát: 36,8 g, amelyből cukrok: 0,9 g
- zsírok: 3,1 g, amelyből telített zsírsavak: 0,8 g
- só: < 0,1 g
Összetevők
100% biominőségű matchapor.
Felhasználási javaslat
Az Organiqa Matcha por javasolt fogyasztása: naponta egyszer vagy kétszer forraljon fel egy csészényi vizet, hűtse vissza kb. 80 fokosra, keverjen el benne fél teáskanál matchaport, és igya meg.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.