A kalcium kapcsolódású aszkorbinsav kíméli a gyomrot és biztosítja a legyengült szervezet felépülését. Így a kalcium és a C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és a csontok, porcok szerkezetének javításához.
A készítmény fogyasztása javasolt abban az esetben, amikor a C-vitamin fogyasztás révén gyomorirritáció lép fel és az ebből fakadó C-vitamin bevitel elmaradása miatt vitaminhiány alakul ki.
Évezredek során a természetes élelmiszereket fogyasztva a vegyes étrend általában kielégítette testünk ilyen jellegű igényeit. Azonban ha a táplálkozás egyoldalúvá vált, hamar hiánybetegségek léptek fel. Mindemellett az életkor meghosszabbodása is sajátos időskori betegségek megjelenését idézte elő.
A népgyógyászati tapasztalatok, majd később a laboratóriumi kísérletek és humán megfigyelési programok eredményeként kiderül, hogy néhány anyag együttes jelenléte szervezetünkben, egymást segítő szinergista hatást érnek el. Ezeket a párosokat még ásványi anyagokkal TM84-el dúsítottuk, így a bevitt anyagok hatását többszörösére gyorsítottuk.
Az ásványi sók a szervezetbe jutva oldott állapotba kerülnek, elektrolitokká válnak és kiváló vezetőképességük révén a kémiai folyamatok sebességét többszörösére emelik. Úgynevezett izotóniás vegyületet alkotnak, amelyek az emberi testet alkotó sejtek és a sejtközötti állomány számára tápanyagfelvétel szempontjából egyaránt a legoptimálisabb.
Kalcium
Az emberi szervezetben a legnagyobb mennyiségben megtalálható ásványi anyag, 99%-a a csontokban és a fogakban található, a többi a sejtekben és a sejtek közötti térben raktározódik. A csontok és a fogak építőanyaga, emellett nélkülözhetetlen a véralvadásban, segíti az idegrendszerben az ingerületek közvetítését, a szívizom és a csontváz izmainak egészséges működését, összehúzódását. Enyhíti az allergiás tüneteket, megelőzi és csökkenti az ingerlékenységet, a figyelemzavart, a magas vérnyomás kialakulásának esélyét is jelentősen mérsékli. Hatását magnéziummal, foszforral és D-vitaminnal együtt fejti ki a legjobban.
C-vitamin
A legnagyobb mennyiségben szükséges vitamin. Elsősorban a nátha és a megfázás elleni természetes gyógyszerként ismert. Az első tünetek megjelenésekor elkezdett magasabb dózisú C-vitamin szedése akár 30 százalékkal is csökkentheti a betegség időtartamát, emellett jelentősen enyhíti a betegséget kísérő tüneteket. Bizonyítottan erősíti az immunrendszer működését, növeli az ellenálló képességet a fertőzésekkel, betegségekkel szemben, egészségesen tartja az érrendszert, megerősíti a kötőszöveteket, az inakat, ínszalagokat, az ízületeket és a fogínyt. Megelőző szerepe lehet a rosszindulatú és a szívproblémák kialakulásában.
Összetevők:
Kalcium-karbonát, Mineral Complex Pure Crystal 120TM, Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), Kalcium-L-aszkorbát, kapszula borítása: zselatin, színezék: titán-dioxid.
Tápérték és aktív összetevők 2 kapszulában:
Energiatartalom | 2,087 KJ (0,495 kcal) |
Fehérje (g) | 0,09 |
Szénhidrát (g) | 0,035 |
Cukor (g) | 0,029 |
Zsír (g) | 0,0025 |
Telített zsírsav (g) | 0,0025 |
Rost (g) | 0,0042 |
Nátirum (g) | 0,003 |
Kalcium | 180 mg *NRV 22,5% |
C-vitamin | 90 mg *NRV 112,5% |
Összes polifenol Ebből: – Flavonoid – Rezveratrol |
3,33 mg +- 10%
2,33 mg |
*NRV a felnőttek ajánlott napi bevitel %-a.
Felhasználási javaslat: 2 kapszula / nap.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.