Vita Crystal Zöld kávé kapszula – 100db

Vita Crystal Zöld kávé kapszula - 100db

Vita Crystal Zöld kávé kapszula – 100db

1.395 Ft

A zöld kávé hozzájárulhat a fogyókúra eredményességéhez, a testsúly csökkentéséhez, segíthet a normál vércukorszint fenntartásában.

Termékleírás

A zöld kávé hozzájárulhat a fogyókúra eredményességéhez, a testsúly csökkentéséhez, segíthet a normál vércukorszint fenntartásában.

Zöld kávé

A zöld kávé koffeintartalma energikussá tesz, antioxidáns-tartalma pedig segíti a szervezet méregtelenítését. Zöld kávé fogyasztása már néhány héten belül látványos fogyást indít el, akár anélkül, hogy valaki változtatna megszokott életvitelén vagy étkezési szokásain. A zöld kávé fő hatóanyaga, a klorogénsav az étkezést követően lelassítja a glükóz (cukor) felszívódását, és elősegíti, hogy a táplálkozás során bevitt felesleges mennyiségű szénhidrátok ne raktározódjanak el zsír formájában, illetve a már elraktározódott zsírt energiaforrásként használja fel a szervezet. A zöld kávé a zsírsejtek méretét is csökkenti, így kiválóan javíthatja a zsír-izom arányt, és segít elérni az ideális testtömegindexet. Felpörgeti a lassú anyagcserét, meggátolja a zsírok felszívódását, és serkenti az emésztést.

Vita Crystal Zöld kávé kapszula

A kávé ma világszerte a legnépszerűbb élvezeti cikk!

A kávé története:
Az egyik történet szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű etióp pásztor fedezte fel Kr.e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek.

– 1000 körül Avicenna a középkori muszlim gondolkodás egyik legnagyobb alakja is gyógyszerként használta a kávét.
– A 16. század első évtizedeiben már Szíria és Egyiptom lakói is ismerték.
– Isztambulban az első kávéházak az 1550-es években nyíltak, és számuk gyorsan nőtt. Európába a 17. században érkezett meg a kávézás szokása. Az első európai kávéház 1624-ben Velencében nyílt meg La Bottega del Caffé néven.

A kávé feldolgozása:
– A bogyókat kézzel leszüretelik.
– Tisztítás, érlelés.
– Szárítás.
– A gyümölcshús eltávolítása a szemekről.
– További tisztítás.
– Válogatás.
– PÖRKÖLÉS!

Mi a baj a pörköléssel?
A pörkölés jóval 200C felett történik. Ezen a hőmérsékleten több száz karcinogén, rákkeltő anyag keletkezik!
Naponta 15 millió csésze kávét fogyaszt el Magyarország lakossága ez évente 25 millió kg égetett pörkölt anyagot jelent. Ugyanez a probléma a pirítóssal és a karamelizált cukorral.

Zöld kávé – Pörkölés nélkül:
A zöld kávéban található koffein nem ugyanúgy hat, mint a fekete kávéban lévő, az előbbi ugyanis lassabban, de hosszabb időre fejti ki hatását, és a hagyományos eljárással szemben nem pörkölik meg, ezért tartalmazza azokat az anyagokat (polifenolokat) is, amelyek fokozottan támogatják az immunrendszert, védik a sejteket a káros hatásoktól.

Klorogénsav:
A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.

Tanulmányok, kutatások:
– Joe Vinson és munkatársai 16 ember bevonásával készítettek tanulmányt Indiában, de korábban hasonló vizsgálatokat folytattak Franciaországban és Japánban.
22-26 év közötti túlsúlyos, illetve elhízott ember vett részt a vizsgálatban.
A napi egy-két adag zöld kávét ivó résztvevők testsúlya a követés hat hete alatt átlagosan 10,5%-kal csökkent, míg testzsírjuk mennyisége 16%-kal.

– 2006-os kutatás: Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani.
Egereket tápláltak standard zöld kávébab kivonatot tartalmazó diétával, és ennek fő összetevőivel, nevezetesen koffeinnel és klorogénsavval 14 napig.
A kutatók úgy találták, hogy a zöld kávébab kivonat csökkentette a viscerális (zsigeri) zsír mennyiségét és a testtömeget, míg az ételfogyasztás nem változott.

– A klorogénsav legyőzi a felesleges cukrot.
A tekintélyes szaklap, a The Lancet 2002-bentette közzé népességvizsgálatát, amelyet 17000 emberen végzett. A kutatók azt állapították meg, 50%-kal kisebb diabétesz kockázattal számolhatnak azoknak, akik naponta 7 csésze kávét isznak meg, azokhoz képest, akik csak kettőt.

Más kísérleti eredmények:
– A klorogénsav kedvezően hat a májsejtek működését fokozó gének tevékenységére, és az adiponectin nevű hormon szintjét növeli, ami az inzulinérzékenységet segíti elő, gyulladáscsökkentő, diabétesz-megelőző és anti-atherogenic hatást fejt ki.
– Csökkenti a koleszterinszintet, a trigliceridszintet és a vérnyomást.

Probléma:
Naponta 7 csésze kávét meginni a legtöbb ember számára kivitelezhetetlen.
Ez arra a ösztönözte a kutatókat, hogy derítsék ki, milyen cukorszint csökkentő anyagokat tartalmaz a kávé. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a kávé klorogénsav tartalma felelős elsősorban a glukóz csökkentő hatásért.

Lenyűgözően meggyőző adatok:
– Japán kutatók egy csoportja 43%-os vércukorszint esést regisztrált, miután zöldkávébab-kivonatot adtak be egereknek egy kiadós evés után.
– Egy klinikai kísérletben 2011-ben a kutatók 50% klorogénsavat tartalmazó standardizált zöldkávébab-kivonat különböző dózisait adták be 56 személynek. Azután 100 g glukózt adtak nekik egy glukóz-terheléses vizsgálatban.

A kísérletben a vércukorszintek annál nagyobb mértékben estek vissza, minél nagyobb mennyiségű zöldkávébab-kivonat adagot kaptak a kísérleti alanyok, 100 mg-tól egészen 400 mg-ig. A 400 mg-os adagnál 32%-os csökkenés következett be a vércukorszintben – két órával a glukózbevitel után. Ez azt jelenti, hogy ha Önnek az étkezés után veszélyesen magas – 8.9 mmol/l a vércukorszintje, a zöldkávébab kivonat 6 mmol/l-re csökkenti azt.

Hatóanyag 2 kapszulában:

Zöld kávé őrlemény: 1100mg

Összetevők:

Zöld kávé őrlemény, zselatin

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Vita Crystal Zöld kávé kapszula – 100db”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.