Domi Humicin Fekete fokhagyma kapszula
A fekete fokhagyma a jellegzetes fokhagyma szag nélkül. Támogatja az immunrendszer egészséges működését. Különösen ajánlott magas koleszterinszint, érelmeszesedés, érszűkület, rendszeres dohányzás vagy diabétesz esetén.
A fokhagyma jótékonyan hat a keringési rendszerre, és támogatja az immunrendszer egészséges működését. A cink és a szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, és a mangánnal együtt hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
A kapszula fő alkotó eleme a fekete fokhagyma, ami egy igazi különlegesség, melynek az alapja a friss fehérfokhagyma, amit szabályozottan magas hőmérsékleten, általában 60-80 C-on, 30-35 napon keresztül valamint nagy páratartalom mellett folyamatosan melegítenek.
A folyamat során a fokhagyma felveszi feketés árnyalatát, miközben a friss fokhagymára jellemző ízvilág határozottsága megszűnik, azonban a fizikai és a kémiai tulajdonságok egyaránt változnak, aminek jóvoltából növekedésnek indul a benne található antioxidáns és egyes vegyületek mennyisége.
Ez azt jelenti, hogy nagyon sok értékes hatóanyag mértéke a többszöröséreemelkedik a fokhagymában, így kifejezetten pozitív hatást gyakorolhat az immunrendszer működésére, de a szív- és érrendszer egészségéhez, a normális koleszterinszint fenntartásához szintén hozzájárulhat. A fekete fokhagyma átalakult vegyületeinek köszönhetően hozzájárul az ideiglenes stresszel szembeni ellenálló képességhez. A fekete fokhagyma közreműködik a normális koleszterinszint fenntartásában, a szív egészségének megőrzésében úgy, hogymellette a lehelete is szalonképes marad!
A kapszula magas arányban tartalmaz huminsavat.
A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak a biológiailag aktív és igen értékes huminsavak és fulvosavak, melyek legalább 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Ezek a hosszú molekulaláncú, különleges tulajdonságokkal rendelkező szerves makromolekulák a karbon-kori növényzetből, 300 millió évvel ezelőtt keletkezett tőzegből nyerhetők ki.
Büszkén jelenthetjük ki, hogy a világ egyik legjobb minőségű, legtisztább humin anyag lerakódása Magyarországon található. Ebből a kinyert alapanyagból készül a Humicin® termékcsalád, melynek eredményességét és hatékonyságát26 nemzetközi díj támaszt alá. Ezt a kiváló minőségű alapanyagot használjuk fel aHumicin® Fekete fokhagyma étrend-kiegészítő kapszulákban.
A huminsavak áldásos hatása révén a makro- és mikroelemek, nyomelemek (pl. magnézium, vas, króm, cink, réz, szelén) a megfelelő formában és a megfelelő mértékben tudnak felszívódni és hasznosulni a szervezetben.
A huminsavak és fulvolsavak szervezetre gyakorolt jótékony hatásai:
- immunerősítő, immunstimuláló hatás
- antiallergiás hatás
- antibakteriális, antivirális hatás („természetes antibiotikum”)
- májregeneráló hatás
- gyulladáscsökkentő hatás
- vörösvértest képzés fokozása (terápiaként javasolt)
- a bőr természetes védelmének erősítése az UV sugárzással szemben
- reumatikus fájdalmak, ízületi gyulladásos betegségek esetén gyors javulást eredményez
- napi rendszeres fogyasztásuk általános energetizáló, betegség megelőző hatású
A kapszula további szervetlen alkotóelemei a szelén, cink és mangán ionok. Mindegyik a humusz- és fulvosavak kötésében jelentkeznek, mely által ezek az ionok a szervezetbe könnyen jutnak be.
Cink: A vírushelyzetben speciális szükség van ennek a nyomelemnek a részletesebb ismertetésére. A cinknek jelentős szerepe van: fenntartja minden nyálkahártya-hám, de elsősorban a felső légúti csillós hámsejtek épségét. A vas után acink fordul elő a legnagyobb mennyiségben az emberi szervezetben. A vassal ellentétben azonban cink raktározás nincs, a táplálékon keresztül folyamatos utánpótlásra szorulunk.
A cink pótlásra vírusfertőzéses időszakokban a légzőszervi hámsejtek működésének javítása, a helyi immunválasz erősítése érdekében szükség van. Alapvető szükség van rá az immunrendszer kiegyensúlyozott és erős működéséhez. Emellett, a cink ionoknak bizonyos vírusfertőzések ellen egészen speciális szerepe van.
Szelén: A szelén a szervezetünkben a mindennapi működés, de a környezeti változásokra esetleg környezeti vagy pszichológiai stresszre adott védekező/gyulladásos válaszok során folyamatosan keletkező oxidációs hatású kismolekulák, ún. szabad gyökök szintjét szabályozó legfontosabb nyomelem. Számtalan klinikai tanulmány szól arról, hogy a szelén szint optimális fenntartása mennyire fontos akár a keringési rendszer és a szív, akár az immunrendszer egészséges működése szempontjából. Az étrend-kiegészítővel pótolt szelénnek azonban nagy hatékonysággal fel is kell szívódnia és bejutni a sejtekbe. Az immunrendszer működése többek között pont szabadgyökökkel “öli” mind a vírusfertőzött sejteket, mind a baktériumokat.
Mangán: Ez a kevéssé előtérben lévő nyomelem szintén a sejtvédelem megerősítésében fontos. Szintén főképpen a vörös húsokban találjuk meg, de nagyon sok forrásból hozzá lehet jutni, csak a felszívódása kérdéses. A vashoz hasonló felszívódású, és jellemzően szintén a vérképzésben, valamint az immunrendszer sejtjeinek újratermelésében van komoly szerepe. Vírusfertőzés hatására egy mangán-ion függő védekező rendszer indul el a sejtes immunrendszerben, melynek eredményeképpen megnő az Interferon-gamma és a TNF-alfa termelés a kezdeti védekezést végző fehérvérsejtekben.
Összetevők:
szárított fekete fokhagyma őrlemény, természetes huminsav, cink-szulfát, mangán-szulfát, nátrium-szelenit, zselatin (kapszula anyaga), csomósodástgátló anyag: vízmentes kolloidszilícium-dioxid.
Ajánlott adagolás:
napi 2×1 kapszula, étkezés előtt, bőséges folyadékkal bevéve.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.