Dr. Chen fafülgomba
A kínai konyha a különböző levesekben, ragukban előszeretettel használja a feketés színű és kellemes állagú fafülgombát. A neve nem véletlen: a fán élősködő gomba ugyanis feltűnően hasonlít egy kissé gyűrött emberi fülre. Júdásfülgombának is nevezik.
A szárított gombadarabok egy kevés vízben áztatva hamarosan felveszik eredeti formájukat, puhává és rugalmassá válnak. Ekkor készek a konyhai felhasználásra. Nyersen ne egye meg! Ázsiai jellegű fogásokhoz, hagyományos magyar levesekhez, olasz rizottókhoz is kiváló.
A fafülgomba íze enyhén földes jellegű, nem túl karakteres. Inkább rugalmas, kocsonyás állaga miatt népszerű. A fafülgomba B-vitaminokban gazdag, továbbá jó magnézium- és vasforrás. Enyhén véralvadásgátló hatású.
Mikor ajánlott a Dr. Chen fafülgomba alkalmazása?
- főzésre
Összetevők:
Szárított fafülgomba (Auricularia auricula-judae).
Felhasználási javaslat:
A Dr. Chen fafülgomba javasolt felhasználása: a szárított gombadarabokat áztassa vízbe, majd amikor megtelnek vízzel (tapintásra puhává, rugalmassá válnak), felhasználhatja a főzéshez. Minimum 10 perc főzési idővel számoljon. Nyersen ne fogyassza!
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.