Natur Tanya-Specchiasol Melagrana koncentrátum + Natur Tanya Fermentált Papaya koncentrátum
A csomag tartalma:
– Natur Tanya Fermentált Papaya koncentrátum 500ml
– Natur Tanya Melagrana 100%-os gránátalma koncentrátum 500ml
Natur Tanya-Specchiasol Fermentált Papaya koncentrátum
Saccharomyces boulardii élesztőgomba fermentációval készült folyékony papaya koncentrátum. Speciálisan kifejlesztett formula, amely egyesíti a tradicionálisan már régóta használt papaya és a noni gyümölcs természetes forrásból származó előnyeit, tulajdonságait, mindezt kiváló ízvilággal likvid formában biztosítva.
- Természetes trópusi gyümölcsök erejével
- Fermentál papaya gyümölcslé és papaya pép
- Nonival dúsítva, ami támogatja az immunitást
- Gluténmentes és vegán étrend-kiegészítő
- Nem tartalmaz mesterséges színezéket, telített zsírtól mentes
- 16 adag
MI AZ A FERMENTÁLÁS?
A fermentálás az, amikor az élelmiszer barátságos, élő mikroorganizmusok tevékenységének hatására valódi szuperélelmiszerré (SUPERFOOD) változik.
A fermentáció oxigén hiányában (anaerob körülmények között) és olyan jótékony mikroorganizmusok enzimjeinek (élesztőgombák, penészgombák és baktériumok) jelenlétében zajlik le, melyek energiájukat erjesztés/fermentáció útján nyerik.
MIÉRT JÓ A FERMENTÁLÁS?
A fermentációnak számos funkciója van, pl. új ízeket és textúrákat kölcsönöz az ételnek, meghosszabbítja eltarthatóságukat, megemeli bizonyos tápanyagok mennyiségét vagy épp újakat hoz létre (egyedi bioaktív fitokemikáliákat, antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő vegyületeket), illetve megnöveli a vitaminok és ásványi anyagok biohasznosulását, semlegesíti a tápanyagok felszívódását nehezítő, ártalmas és allergén antitápanyagokat.
A FERMENTÁCIÓ A JÓTÉKONY BAKTÉRIUMOK NÖVEKEDÉSÉHEZ ÉS SZÍNESÍTÉSÉHEZ MEGFELELŐ KÖRNYEZETET BIZTOSÍT A BÉLMIKROBIOMBAN, AMI TÁMOGATJA AZ EMÉSZTÉS, AZ IMMUNRENDSZER ÉS A SEJTEK EGÉSZSÉGÉT.
A FERMENTÁLT PAPAYA VÉGTERMÉK KELETKEZÉSÉNEK A LÉPÉSEI:
- a fermentált papaya Dél-Amerika ültetvényeiben gyűjtött gyümölcsökből származik
- a magas minőségű kritériumoknak megfelelve a gyárakban, a papayából gyümölcslét állítanak elő, itt a termék kémiai-fizikai, organoleptikus (érzékszervi) tulajdonságai kerülnek többek között ellenőrzésre, standardizálásra
- A nyersanyagot biofermentációs folyamatnak vetik alá, mely során Saccharomyces Boulardii élőflórát adnak hozzá. A fermentáció addig tart, amíg a cukor és az összes fermentálható anyag teljesen metabolizálódik, ezáltal minőségi terméket létrehozva
- A tiszta erjesztett papaya különleges, FBD (fluid bed drying) eljárás során jön létre, mely során a fermentált gyümölcslét legfeljebb 40 °C fokon fluidizált ágyon szárítják, csökkentve a hőhatást és ezzel megőrizve a termék funkcionális tulajdonságait.
Kiknek ajánlott a papaya fogyasztása?
- az emésztés támogatásához
- fogyókúrázóknak, csökkentett energia-bevitel mellett
- magas fehérjetartalmú étrendet követőknek
- kiegyensúlyozott, változatos étrendet követőknek
- az immunrendszer támogatásához
Adagolási javaslat: Napi 30 ml (3 evőkanálnak megfelelő mennyiség), két részletben, lehetőleg étkezések előtt, önmagában vagy kb. 2 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt felrázandó.
Adagolási időtartam: Minimum 50 nap (3 palack), maximum 160 nap (10 palack).
Összetevők: fermentált papaya (Carica papaya L.) gyümölcslé, papaya (Carica papaya L.) gyümölcspép, gyümölcscukor, noni (Morinda citrifolia L.) gyümölcslé, tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma.
A KÉSZÍTMÉNY TERMÉSZETES VOLTÁBÓL EREDŐEN ÜLEDÉKKÉPZŐDÉS ELŐFORDULHAT, EZ AZONBAN NEM BEFOLYÁSOLJA A TERMÉK MINŐSÉGÉT ÉS HATÉKONYSÁGÁT. A KÉSZÍTMÉNY SZÍNE, ÍZE, ÁLLAGA TERMÉKENKÉNT VÁLTOZHAT. A TERMÉK TULAJDONSÁGAINAK JOBB MEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN A OPÁLOS PET PALACKOT HASZNÁLUNK.
—
Natur Tanya Melagrana gránátalma koncentrátum Szerves szelénnel
Gránátalma héjának és magjainak préseléséből nyert koncentrátum a gyümölcshús levével és organikus szelénnel dúsítva, hogy fokozzuk az antioxidáns tulajdonságokat a sejtek védelméhez és az immunrendszer egészségéhez. Hozzáadott cukor és mesterséges színezék nélkül, már 3 éves kortól.
- Antioxidáns forrás
- A sejtek védelméhez
- Az immunrendszer egészségéhez
- Természetes gránátalmával
- Szerves szelénben gazdag
- Gluténmentes és vegán étrend-kiegészítő
- Nem tartalmaz mesterséges színezéket, édesítőszert és hozzáadott cukrot
- 25 adag
TERMÉSZETES GRÁNÁTALMA FOLYADÉK KONCENTRÁTUM, SZERVES SZELÉNNEL
Tudományos kutatásokra támaszkodva, a gránátalma összes jótékony hatását egyetlen palackba zártuk, majd szerves szelén hozzáadásával fokoztuk az antioxidáns tulajdonságokat.
A gránátalma (Punica granatum L.) igen karakteres gyümölcs, melynek értékes levét, rubinvörös bogyóiból és héjából préseljük. A gránátalma italkoncentrátum a túláradó élet kifejezője!
ÜZEMANYAG A SEJTEKNEK ÉS AZ IMMUNRENDSZERNEK.
A gránátalma koncentrátumot már 3 éves kortól fogyaszthatja az egész család.
A készítmény esszenciális (nélkülözhetetlen) szerves szelént tartalmaz, amely a napi ajánlott bevitel 100%-át fedezi, hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez, valamint antioxidáns hatásának köszönhetően a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
MIK AZOK AZ ANTIOXIDÁNSOK?
Az antioxidánsok különböző vegyületek megnevezése, amelyek a szabadgyökök megkötésére alkalmas kémiai szerkezettel rendelkeznek. Azáltal, hogy a szabad elektronokhoz kapcsolódnak hatástalanítják a szabadgyököket, így nem tudják kifejteni sejtkárosító hatásukat.
Testünk rendelkezik egy természetes antioxidáns védelemmel, tehát élettani folyamataink során is képződnek ezek az anyagok. Ilyenek például antioxidáns hatású enzimek, mint a kataláz vagy a szuperoxid-diszmutáz, vagy a vas-ionok szállítását végző transzferrin.
Ha külső forrásból szeretnénk bevinni az antioxidánsokat a természetben is megtaláljuk őket.
- Antioxidáns hatásúak az A-, C-, és E-vitamin
- Polifenolok, mint például a flavonoidok, melyeket leginkább a piros bogyós gyümölcsökben, vagy a rezveratrol, ami a vörösszőlő héjában, illetve vörösborokban található
- Telítettlen zsírsavak, különösen a tengeri halakban található Omega 3 zsírsavak
- Többszörösen telítettlen vegyületek: karotinoidok
- Olyan esszenciális ásványi anyagok, mint a szelén és a cink
MIK AZOK A SZABADGYÖKÖK?
A szabadgyökök párosítatlan elektront tartalmazó molekulák, amelyek ennek köszönhetően rendkívül reakcióképesek. A szabad elektronjukkal a környezetükben lévő más atomokkal vagy molekulákkal kötődnek, majd a reakció során megsemmisülnek. Ez a sejtek károsodását, vagy akár elhalását okozhatja, azonban semmi sem csak fekete vagy fehér, a szabadgyökök bizonyos formái hasznosak lehetnek a kórokozók elleni küzdelem során.
A DNS és sejtkárosító hatást másnéven oxidációnak is hívjuk, ami elősegíti a sejtek öregedését, illetve számos betegség kockázati tényezője lehet, például érelmeszesedés, cukorbetegség.
Szabadgyökök a normál sejtanyagcsere során keletkeznek testünkben, az energiatermelő folyamatok kapcsán, illetve olyan életmódbeli tényezők hatására is képződnek, mint a dohányzás, alkoholfogyasztás, sugárzás, fertőzések és bizonyos ételek vagy gyógyszerek fogyasztása.
SEJTKÁROSÍTÓ OXIDATÍV STRESSZ
Szervezetünk kiegyensúlyozott működése érdekében tehát megfelelő antioxidáns és szabadgyök megoszlásra van szükség. Egyik irányba történő eltolódás sem kedvező az élettani folyamatok szempontjából, de az antioxidánsok külső forrásból való pótlása nélkül a szabadgyökök a minket érő negatív környezeti hatások miatt túlsúlyba kerülhetnek. Ezt az állapotot oxidatív stressznek nevezzük.
Az antioxidánsok a szabadgyökök megkötésére hivatottak, ezzel megakadályozva annak sejtkárosító hatását, és az oxidatív stressz kialakulását.
MIT JELENT MINDEZ A GYAKORLATBAN?
- Támogatják az immunrendszer egészséges működését
- Hozzájárulnak a szív-és érrendszer egészséges működéséhez
- Segíthetnek a magas vérnyomás megelőzésében
- Enyhítik a belső gyulladásokat
- Részt vesznek a szervezet homeosztázisának fenntartásában
MIT KELL TUDNI SEJTJEINK VÉDELMÉRŐL?
Bizonyos minket érő hatásokra a szervezetben a szabadgyökök száma megnő, ilyenek lehetnek különböző betegségek, vagy a stressz. Ugyanakkor a kor előrehaladtával a szervezetben az antioxidánsok hatása, illetve mennyisége is csökken.
A szabadgyökök túlsúlyba kerülésével szervezetünkben oxidatív stressz állapota állhat be, ami nem minden esetben káros. A fizikai aktivitásból adódó fokozott szabadgyök képződés például átmeneti oxidatív stresszt okoz az izmokban, ami szabályozza a szövetek növekedését, és serkenti az antioxidáns termelődést. A hosszú távon fennálló oxidatív stressz viszont bizonyítottan károsítja a szervezet sejtjeit, ami hozzájárul az öregedéshez és számos betegség kialakulásához.
MIRE JÓ A SZERVES SZELÉN?
Szervezetünknek viszonylag kevés szelénre van szüksége, de a talaj szelén szintje Kelet-Európában alacsony, így nehéz bevinni a megfelelő mennyiséget belőle. Ezért nem meglepő, hogy több európai országban általánosnak mondható probléma, hogy az emberek nem rendelkeznek megfelelő szelén szinttel.
Az élelmiszerekben csökkent mennyiségben jelen lévő szelént a szakemberek a földek és gyakran fogyasztott élelmiszerek szelén dúsításával próbálják orvosolni. Szelént természetes formában tartalmazó élelemiszerek listája nem túl hosszú, de ilyen például a paradió, amelyből pár szem is tartalmazza a napi optimális beviteli mennyiséget. Esszenciális ásványi anyag révén szervezetünk nem képes előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk.
A szelén egy antioxidáns hatással rendelkező nyomelem. Szervezetünkben 25 szelénfüggő enzim található, melyeknek funkciója sokrétű, így a szelén számos területen segíti szervezetünk működését:
- Támogatja az immunrendszert, számos a kórokozók elleni védekezéshez szükséges folyamat zajlik a jelenlétében
- Segíti a pajzsmirigy működését
- Nehézfémekhez kötődik, így mérsékeli például a higany mérgező hatását
- Részt vesz a glutation-peroxidáz antioxidáns enzim felépítésében, szelén hiányában az enzim nem képes ellátni a feladatát
- Részt vesz a neurotranszmitterek előállításában, a demencia kialakulásával is összefüggésbe hozzák hiányát
- Segíti a spermiumképződést
- A lipidek kémiai védelmével hozzájárul a sejteket határoló membánok állagmegóvásához
- Szelénpótlás hatására csökkenhet a koponyaűri nyomás által kiváltott fejfájás
Összetevők: Gránátalma gyümölcs lé, savanyúság szabályzó (citromsav), tartósítószer kálium szorbát, nátrium benzoát, gránátalma aroma,organikus szelén (L-szelenometionin)
Hozzáadott cukor és színezőanyag nélkül!
Hatóanyag 100 ml-ben / a napi adagban (20 ml):
- Gránátalmalé 102,8 mcg / 20,6 mg
- Szelén 275 µg / 55 µg
Adagolási javaslat:
Naponta 2 evőkanállal (20 ml) önmagában, reggel éhgyomorra
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.