A készítmény hatóanyagai (glükozamin, kondroitin, MSM) hozzájárulhatnak az ízületek, inak, porcok egészséges működéséhez, az ízületi fájdalmak, gyulladások kezeléséhez.
Glükozamin
A sejt közötti vízterek mennyisége a kor előrehaladtával csökken (kiszáradás, ráncosodás), akárcsak a szövetek rugalmassága, ami az ízületek esetében a legszembetűnőbb: fokozatosan a mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet. A glükozamin természetes szénhidrát, az ízületek kenőanyagának egyik legfőbb alkotóeleme. Segíti a súrlódásnak kitett ízületek egészséges működését és a porcszövetek újraképződését. Biztosítja a szalagok, kötőszövetek rugalmasságát, csökkenti az ízületi fájdalmakat, a gyulladásokat. A szervezet saját maga nem állítja elő, ezért elengedhetetlen a rendszeres pótlása. Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek, túlsúlyosaknak megelőzésként is javasolt a fogyasztása. Megőrzi az ízületek, porcok és inak egészségét. A legtöbb élelmiszer tartalmaz kis mennyiségű glükozamint, de a tengeri eredetű táplálékokban fordul elő a legnagyobb mennyiségben, különösen a kagylókban.
OCSO Porc Glükozamin + Kondroitin + MSM kapszula – 40db
A Glükozamin (glucosamine) segítheti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. A működő szövetek sejtjei nem tapadnak szorosan egymáshoz, köztük sejt közötti tér található, melyet támasztószövet tölt ki.
A Kondroitin a porc egyik fő alkotóeleme, amelyet kiváló vízmegkötő képesség jellemez. Ezáltal biztosítja a porc mechanikus-elasztikus tulajdonságait.
Az MSM (metil-szulfonilmetán)az emberi étrendben és az összes gerinces táplálékában megtalálható és minden élő szervezetben jelen van. Elősegítheti a porc egészséges szerkezetének megőrzését.
Hatóanyag 1 kapszulában:
- Glükozamin-szulfát: 300 mg
- Kondroitin-szulfát: 100 mg
- MSM: 150 mg
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.