Organiqa Bio nyers zúzott kakaóbab
A criollo a legritkább és egyben a legfinomabb kakaófajta („a bennszülött”). Alacsony tannintartalmának köszönhetően kevésbé keserű, mint a többi kakaó, íze azonban harmonikusabb, gazdagabb és lágyabb. Közép-Amerikából származik, ahol már az olmékok és a maják körében is nagyon népszerű volt.
A kakaóbabokat a hagyományos pörkölés helyett napokig érlelik, van, ahol fadobozokban, van, ahol banánfaleveleken, majd kiszárítják. Így a criollo megőrzi értékes növényi anyagait, például az antioxidánsokat. Ezek a vegyületek védik a sejteket a szabad gyökök károsító hatásaitól, regenerálják a sérüléseket, és öregedésgátló hatásúak. A criollo igen gazdag magnéziumban, ennek köszönhetően a nyers, zúzott kakaóbab rendszeres fogyasztása pozitívan hat a pszichés funkciókra és a hangulatra, valamint energiával tölt fel. (Részben ez az alapja annak a hétköznapi tapasztalatnak, hogy „a csokoládé boldoggá tesz”.)
A zúzott kakaóbab sokoldalúan felhasználható. Dúsítható vele a reggeli müzli, önmagában vagy szárított gyümölcsökkel, magvakkal kombinálva egészséges ropogtatnivaló, vagy sütemények, krémek dúsítására és díszítésére is használható. Pörgős időszakokban, például határidős projekten dolgozva vagy vizsgák előtt energetizáló nasiként fogyasztható.
Mikor ajánlott az Organiqa Zúzott kakaóbab?
- a kakaókülönlegességek kedvelőinek
- a minőségi kakaó kedvelőinek
- hangulatjavításra
- energetizálásra
Hatóanyagok
- a criollo kakaó természetes hatóanyagai, vitaminjai és ásványi anyagai
(B1-, B2-, B3-, B5-, B9-, C-, E-vitamin, magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán)
Összetevők
Criollo kakaófajtából készült, nyers, zúzott kakaóbab.
Felhasználási javaslat
Az Organiqa Zúzott kakaóbab (bio, nyers, criollo) javasolt felhasználása: ízlés szerint gyümölcsökkel, növényi magvakkal, müzlifélékkel keverje össze, és egészséges rágcsálnivalóként fogyassza. Sütemények dúsítására, díszítésére is kiváló.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.