Prana Bio Jeruzsálemi Articsóka (Csicsóka)
A csicsókát gumójának szénhidrát tartalma miatt termesztik. Gumói – a burgonyával ellentétben – nem keményítőt, hanem inulint tartalmaznak. Az inulin nevű poliszacharid fő alkotója a fruktóz, azaz gyümölcscukor. Miután a gyümölcscukor közepes sebességgel felszívódó szénhidrát, fogyasztása kedvező a cukorbetegek számára, mivel nem emeli hirtelen a vércukorszintet, mint a szőlőcukor. Továbbá az inulin kiváló táplálék a bélflórában élő bélbaktériumok számára.
Magas rosttartalma miatt serkenti az emésztést.
Alacsony zsírtartalmú diétába tökéletesen illeszthető.
Glikémiás indexét még nem mérték, de szénhidrát-összetétele miatt feltételezhetően alacsony, így cukorbetegeknek is ajánlják fogyasztását.
Magas kálium, vas, réz, foszfor és magnéziumtartalma miatt népszerű az egészséges étrendet követők között.
Az összes B-vitamin megtalálható benne és kolintartalma is figyelemre méltó.
A csicsóka jellemző szénhidrátforrása az inulin, mely egy prebiotikus rostféle, így a vastagbelünkben élő bélbaktériumokat is táplálja. Ezen felül pedig előnyösen befolyásolja a koleszterinszintünket is.
Átlagos tápérték 100g termékben:
- Energia: 930kJ/230kcal
- Zsír: 1g
– amelyből telített zsírsavak: 0,4g - Szénhidrát: 9g
– amelyből cukrok: 5,4g - Rost: 68,3g
- Fehérje: 12g
- Só: 0,02g
Összetevők:
100% bio jeruzsálemi articsóka
Származási hely: Lengyelország
Egyéb allergének: Nyomokban földimogyorót, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.