A zöld kávé nagyon népszerű a fogyókúrázók körében, mert természetes növényi vegyületeivel serkenti a zsírégetést, a felesleges kilók könnyebb leadását. Ráadásként még a szívre és az erekre is remek hatással van.
A zöld kávé más, mint a hagyományos feketekávé
A zöld kávé olyan kávébabszemekből áll, amelyeket nem pörkölnek meg, ezért maradnak szép zöld színűek, nem pedig sötétbarnák. Azok az értékes hatóanyagok, növényi vegyületek is megmaradnak bennük, amelyek a pörkölés során megsemmisülnek.
A zöld kávéban lévő koffein hatása is különbözik a feketekávéban találhatótól, ugyanis nem gyors, felpörgető hatású, hanem lassú, egyenletes és hosszan tartó. Egész napra biztosíthatja az élénkséget és az energikusságot.
A zöld kávé egyik fő hatóanyaga a klorogénsav, amely jelentős antioxidáns-forrás és természetes zsírégető hatású.
Mi az a klorogénsav?
A klorogénsav egy természetes vegyület, amely főként a kávékban található meg. A kávébabok pörkölése során jelentősen csökken a mennyisége, azonban a pörköletlen zöld kávéban nagy mennyiségben található meg.
A klorogénsav antioxidáns hatású, megköti a szervezetben azokat az elszaporodó szabadgyököket, amelyek oxidálnák, azaz károsítanák a sejteket. Természetes vérnyomáscsökkentő hatása mellett védi a retinát, ezzel javíthatja a látást, a szem egészségét, enyhíti az ízületi gyulladást, oldja a merevséget. A lipid-anyagcsere szabályozásával pedig kiválóan alkalmas a felesleges kilók könnyebb leadásához, a fogyókúrás étrend és életmód kiegészítésére.
Így segíti a zöld kávé a fogyást
A zöld kávéban lévő klorogénsav serkenti az anyagcserét, normalizálja a vércukorszintet, és még az étvágy csökkentéséhez is hozzájárul. Lassítja a glükóz, a cukor felszívódását, meggátolja a zsírok lerakódását, elraktározását. Sőt még a lerakódott zsírok energiává alakításában is szerepet játszik.
Javítja a koncentrációt, energizál
A zöld kávéban lévő koffein élénkítő hatású, stimulálja az idegrendszert, gátolja a kifáradást. Növeli a szellemi és a fizikai állóképességet, az összpontosítást, a koncentrációt. A koffein úgy fejti ki hatását, hogy gátolja az adenozin hormon hatását, amely szabályozza az agyi aktivitást, a kifáradást, az éberség csökkenését. Megemeli az adrenalinszintet és a dopamint.
A zöld kávé koffeintartalma nem gyorsan felpörgető, hanem kiegyenlített, hosszantartó hatású. Az anyagcserét, a zsírégetést is fokozza. Azok számára is hasznos, akik hamar kifáradnak, nehezen koncentrálnak, vagy éppen vizsgára készülnek, és szükségük van egy kis plusz energiára.
Természetes vérnyomáscsökkentő
A zöld kávéban lévő növény vegyületek természetes úton csökkentik a magas vérnyomást, a szívfrekvenciát, a diasztolés és szisztolés vérnyomást. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez!
Mikor ajánlott a zöld kávé fogyasztása?
- fogyókúra kiegészítésére
- a zsírégetés elősegítésére
- lassú anyagcsere serkentésére
- az étvágy csökkentésére
- magas vagy ingadozó vércukorszintre
- magas vérnyomásra
- magas koleszterinszintre
- fizikai és mentális kimerültségnél
- fáradékonyságnál, nehéz koncentrálásnál
Extra tipp:
A zöld kávé nemcsak folyékony formában hatásos, de kivonatként is kapszulákban vagy tablettákban. Így azok is fogyaszthatják, akik nem szeretik a kávé ízét, vagy kényelemből gyors és egyszerű zöldkávébevitelt szeretnének.
Kapcsolódó termékkategória
- Zöld kávé
- Gyógynövények
- Fogyókúra, diéta, zsírégetés
- Szív és érrendszer
- Testi és szellemi frissesség
- Koleszterinszint