A glükózaminoglikán már kialakult ízületi gyulladás, porckopás esetén is nagy segítség!
A zöldkagyló rengeteg glükózaminoglikánt tartalmaz, amely az ízületek természetes kenőanyaga. Védi a súrlódásnak kitett ízületeket, elősegíti a porcszövetek újraképződését, megkönnyíti a mozgást. Pótlása különösen fontos lehet idősebb korban az ízületi kopás okozta fájdalom és merevség csökkentésére.
A zöldkagyló hatása
A mozgásszervi betegségek megelőzésében és kezelésében nagyon eredményes a zöldkagyló, mert természetes forrása az ízületek megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen kenőanyagnak, a glükózaminoglikánnak (GAG). Jelentős a fájdalomcsillapító hatása, oldja a merevséget, javítja a mozgathatóságot, megállítja a porckopást, sőt elősegíti az új, egészséges porcszövetek képződését.
A zöldkagyló sok vitamint is tartalmaz, köztük immunerősítő, érvédő C-vitamint, látásjavító A-vitamint, sejtvédő E-vitamint, az idegrendszer működését támogató, stresszcsökkentő B-vitaminokat. A kötőszövetek rugalmasságát növelő kovasav is található benne, valamint csonterősítő kalcium, vérképző vas, izomvédő magnézium, szívvédő kálium.
A glükózaminoglikán az emberi szervezetben is jelen van
A glükózaminoglikán az ízületi porcok természetes összetevője. Megköti a folyadékot, hidratálja és táplálja a sejteket, a sejtek közötti állományt is, ezzel segíti a súrlódásnak kitett ízületek rugalmasságának megtartását. Megakadályozza, illetve csökkenti a csontvégek közötti ízületek károsodását, a porcok kopását.
Fontos szerepe van az ízületek mozgathatóságában és a porcszövetek újraképződésében. Azonban a glükózaminoglikán egy része folyamatosan elhasználódik az anyagcsere-folyamatok során, így az ízületek, a porcok kopásnak indulnak, nehézkessé, fájdalmassá válhat a mozgás.
A glükózaminoglikán már kialakult ízületi gyulladás, porckopás esetén is nagy segítség!
Rendszeres pótlása nemcsak a mozgásszervi problémák megelőzésében játszat szerepet, de már kialakult ízületi gyulladás, porckopás esetén is nagymértékben csökkenti a kellemetlen tüneteket. Oldja a merevséget, csillapítja a fájdalmat, javítja a mozgathatóságot. Megakadályozza a további kopást, sőt elősegíti az új, egészséges porcszövetek termelődését.
Mikor ajánlott elsősorban a zöldkagyló fogyasztása?
- fokozott megterhelés okozta ízületi és porckárosodásra
- ízületi gyulladásra, fájdalomra, merevségre
- porckopás megelőzésére és kezelésére
- porckorongsérv esetén
- sportsérüléseknél
- aktív sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek
- álló- vagy ülőmunkát végzőknek
- jelentős túlsúllyal rendelkezőknek
- az idősebb korosztálynak
A zöldkagyló természetes ómegazsírsav-forrás
A zöldkagylóban értékes ómega-3 zsírsavak is találhatók, amelyek természetes gyulladáscsökkentő hatásúak. Hidratálják, megolajozzák az ízületeket, megtartják a kötőszövetek épségét, rugalmasságát. Hozzájárulnak a csontok erősségéhez, lassítják az öregedési folyamatokat, köztük az ízületek kopását.
Az ómega-3 zsírsavak a szív és az agy működésére is jótékony hatásúak. Normalizálják a vérnyomást, a koleszterinszintet, tisztán tartják az ereket, csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Védik az idegsejteket, serkentik a memóriát, a tanulási készséget, javítják a koncentrációt.
A zöldkagyló fogyasztása a fiatalabb és idősebb korosztály számára egyaránt nagyon hasznos lehet. Fiataloknál, főleg aktív életvitelűeknél védi az ízületeket, a porcokat, sérülés esetén gyorsítja a gyógyulást. Idősebbeknél a már kialakult ízületi problémákat is kezeli, jelentősen javíthatja a mozgékonyságot, az életminőséget.
Extra tipp:
A zöldkagyló csontritkulás megelőzésére vagy kezelésére is ajánlott, mert pótolja a csontok számára szükséges létfontosságú ásványi anyagokat, növeli a csontsűrűséget, elősegíti a csontok erősségének hosszútávú megtartását.