Az almahéj egyik legértékesebb vegyülete az urzolsav amely, a barna zsírszövetet is növeli, ami kiváló kalóriaégető. Állatkísérletek során már bebizonyosodott, hogy az urzolsav, amely viszonylag nagy mennyiségben található az alma héjában, növeli a jó zsírégető tulajdonságokkal rendelkező barna zsírszövet és az izomszövet mennyiségét a szervezetben.
Urzolsav:
Mivel az izmok remekül égetik a kalóriákat, az urzolsav hatására megnövekedett izomtömeg több energia feldolgozására képes – ez adhat magyarázatot a fogyásra – mondta el a vizsgálat vezetője. Ráadásul a természetes vegyület a zsírégetés „csodafegyvereként” is ismert barna zsírszövet mennyiségét is növelte, amely szintén a fogyást segítette elő.
A barna zsírszövetről korábban azt gondolták, hogy kizárólag csecsemő- és gyermekkorban fordul elő, a növekedés során eltűnik a szervezetből. Modern képalkotó eljárásokkal azonban kimutatták, hogy felnőttek szervezetében is megtalálható, mégpedig a nyak és a lapockák közötti területen, igaz, kis mennyiségben. A barna zsírszövetről ráadásul az is kiderült, hogy mennyiségének növekedése a testsúly, a vércukorszint és a koleszterinszint csökkenését eredményezi.
A mostani kutatás újabb bizonyítékot talált arra, hogy a vázizmok és a barna zsírszövet mennyiségének növelése a fokozott kalóriaégetés következtében fogyást eredményezhet. Mivel az urzolsav természetes hatóanyagként éppen ezt az izomnövelő hatást éri el, a kutatók most azt próbálják kideríteni, képes-e az urzolsav ugyanilyen hatást kifejteni az emberi szervezetben is.
U-vitamin:
Csökkenti a vérszérum zsír- és koleszterinszintjét, gátolja és gyógyítja a gyomorfekélyt és segíti a bél nyálkahártya regenerálódását.
– Gyulladáscsökkentő hatás elsősorban a gyomor-béltraktusban.
– Képes regenerálni az emésztő-szervrendszer nyálkahártya-sérüléseit és hiányosságait.
– Segíti a májat a káros anyagcseretermékek eltávolításában.
Glabridin:
Az édesgyökér legfontosabb vegyülete, mely elősegíti a zsigeri zsírok hatékony lebontását.
– Antioxidáns hatás, szabadgyök-fogó hatás.
– Vércukor csökkentő hatás.
– Heliobacter pylori-ellenes hatás.
– Mycobacterum tuberculosa elleni hatás.
– Melanin-gátló, bőrgyulladás ellenes hatás.
– Csontritkulás ellenes hatás.
– Memória-védő hatás.
– Gombaellenes hatás.
Klorogénsav:
A zöld kávé legismertebb polifenolja, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és vércukorszint szabályzó hatásai ismertek.
– A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek.
– A klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukor szintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.
Süngomba
Legértékesebb tulajdonsága, hogy serkenti az idegsejt szövetek kialakulását, ezzel segíti az idegrendszer működését, javítja a memóriát, gátolhatja az időskori feledékenységet és szenilitást, megelőzheti az Alzmheimer-kórt. Emellett hatóanyagai védik az emésztőrendszert, megakadályozhatják a nyombél- és gyomorfekély kialakulását, támogatják a szív- és érrendszert, csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet, erősítik az immunrendszert, gyorsítják a betegségek utáni felépülést. A süngomba kivonata antioxidáns hatással rendelkezik, szabályozza a szervezetben a vérzsír mennyiségét, csökkenti a vércukor-, koleszterin- és triglicerid szintet.
Cink
A legfontosabb szerepe az inzulin alkotórészeként a vércukorszint szabályozása. Emellett nélkülözhetetlen a kisgyerekek növekedéséhez, az egészséges spermiumok termeléséhez, az immunrendszer megfelelő működéséhez és a sebgyógyuláshoz. Szerepe van a látás, a szaglás és az ízlelés fenntartásában. Segíti a bőr tisztítását, megújulását, a teljes szervezet méregtelenítését, semlegesíti az ártalmas fémeket. A cink pótlása különösen javasolt 55 év feletti férfiaknak, akiknek jóindulatú prosztatanagyobbodása van, sportolóknak, influenzásoknak, valamint ekcémától, aknétól szenvedőknek.
Króm
Megfelelő mennyiségű és rendszeres fogyasztása számos olyan betegség megelőzésében és kezelésében segíthet, amelyet az inzulinrezisztencia okoz vagy súlyosbít. Segít stabilizálni a vércukorszintet, ezért kiemelten hasznos nyomelem például cukorbetegeknek, túlsúlyosaknak, migréneseknek, magas vérnyomásban, gyomor- illetve bélfekélyekben szenvedőknek. Kevés mennyiség is elég belőle, azonban nélkülözhetetlen vegyület. Pótlásával normális szinten tartható a vércukorszint, a koleszterinszint és a testsúly, megelőzhető az ingadozások okozta fejfájás, az idegi tünetek, mint az ingerlékenység, fáradékonyság, depresszió.
Almahéj:
A magas pektintartalma mellett ballasztanyagként viselkedik az emésztőrendszerben és segítségével megszabadulhatunk a bélrendszert terhelő káros lerakódásoktól.Böjtöléskor ideális táplálék az alma, mert minden létfontosságú tápanyaggal ellátja a szervezetedet, és pektintartalmának köszönhetően megszünteti az éhségérzetet.Ez a ballasztanyag ráadásul megköti az emésztés során kiválasztódó méreganyagokat és kitakarítja a beleket, valamint csökkenti a koleszterin- és vércukor szintet.
Összetevők:
Rozmaring kivonat (urzolsav), zöld kávé őrlemény (klorogénsav max. 5%), DL-metil-metionin-szulfónium-klorid (U-vitamin), süngomba (Hericium erinaceus) őrlemény, almahéj őrlemény, Glycyrrhizia glabra extract (glabridin 40%), cink-acetát, króm (III) klorid, kapszula borítása: zselatin, kapszula színezék: titán-dioxid.
Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:
1 kapszula | |
Rozmaring kivonat – ebből urzolsav |
100 mg 25 mg |
Zöld kávé őrlemény | 100 mg |
U-vitamin | 100 mg |
Süngomba (Hericium erinaceus) őrlemény | 100 mg |
Almahéj őrlemény | 80 mg |
Glabridin 40% (Glycyrrhizia glabra extract) | 3 mg |
Cink | 0,7 mg *NRV 7% |
Króm | 0,007 mg *NRV 17% |
*NRV a felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-a.
Felhasználási javaslat: napi 2×2 kapszula nap.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.