A kollagén hozzájárulhat az öregedési folyamatok lassításához, a bőr rugalmasságának megőrzéséhez, a csontok, porcok, ízületek normál működéséhez.
Kollagén
A szervezetben pihenés, alvás közben zajlik le az anyagcsere-folyamatok döntő többsége. A test regenerálódásakor termelődik a legtöbb kollagén; az izmok, az ízületek, a bőr és a különböző szervek fehérjeszintézise ekkor a legintenzívebb. Természetes fehérje, amely biztosítja a szervek és a szövetek rugalmasságát, építi a porcokat, az ízületeket, a hajat, a körmöket, a bőrt és minden létfontosságú szervet. A kor előrehaladtával egyre kevesebb termelődik belőle, ezért kívülről szükséges pótolni. A kollagén segíthet lelassítani az öregedési folyamatokat, a kozmetikai, orvosi implantátumok vagy injekciós töltőanyagokkal szemben tartósabb és természetes eredményt hoz. A ráncfeltöltés, az elszíneződések és a hegek kezelése mellett javít a porcok állapotán, a csontok rugalmasságán, és enyhít az ízületi gyulladásokon is.
Collango Collagen – kollagén por natúr
A kollagén a bőr fő szerkezeti eleme, szervezetünk szárazanyagtartalmának 70 – 80%-át teszik ki. Ez biztosítja a bőr rugalmasságát, hidratáltságát.
A kollagén rostok felelősek a bőrszövet karbantartásáért. Ahogy öregszünk, a kollagén termelődés csökken a szervezetünkben. Ennek eredménye a keményebb bőr, a ráncok kialakulása és a száraz bőr, ami kevésbé köti meg a vizet.
A kollagán segíti az izomzatot, ezáltal segít a korral járó mozgásszervi nehézségek csökkentésében.
A porcok 70-95%-át kollagén rostok alkotják, amelyek felelősek szerkezetükért, erősségükért. A kollagén peptidek felhalmozódnak a porcban, így ez a folyamat megakadályozza a porcok elhasználódását. Fogyasztása lényegesen csökkenti az ízületi fájdalmat és növeli az ízületi funkciókat, valamint annak rugalmasságát.
Sportolás közben gyakran végzünk ismétlődő, nagy intenzitású mozdulatokat. A túl sok terhelés a porcok, ínak, ízültek sérüléséhez, kopásához vezethetnek. A kötőszövetben található szerkezeti fehérjék kulcsfontosságúak az ízületi, izomzati egészség fenntartásában. Az egyedülálló aminosav összetételének köszönhetően, a kollagén peptidek bizonyítottan segítik megakadályozni a csontszerkezet megváltozását, valamint csökkentik a fájdalmat.
Összetevők: Peptan kollagén, aszkorbinsav, cink citrát.
Aminosavak 100g fehérjében:
Alanin 8100mg
Arginin 8400mg
Aszparaginsav 6600mg
Glutaminsav 12400mg
Glicin 20600mg
Hisztidin 800mg
Hidroxilizin 1200mg
Hidroxiprolin 11400mg
Izoleucin 1500mg
Leucin 2900mg
Lizin 3400mg
Metionin 600mg
Fenil-alanin 2100mg
Prolin 11500mg
Szerin 3400mg
Treonin 1900mg
Tirozin 500mg
Valin 2400mg
Tápanyagok 100g-ban:
- Energiatartalom 1373kJ/328kcal
- Zsír 0g
- Fehérje 82g
- Szénhidrát 0g
- Nátrium 1136mg
- Fehérje 82g
- Hidrolizált I-es típusú kollagén 90,9g
- C-vitamin 4545mg
- E-vitamin 21,81mg
- B1-vitamin 1,816mg
- B2-vitamin 2,54mg
- B3-vitamin 29,06mg
- B5-vitamin 10,9mg
- B6-vitamin 0,92mg
- B7-vitamin 2,09mcg
- B12-vitamin 3,63mcg
- Folsav 393,2mcg
- Cink 136mg
Adagolási javaslat: 11g port (1,5 adagolókanál) oldjunk fel ízlés szerint (1-2dl-be javasoljuk), bármilyen hideg folyadékba vagy joghurtba.
Fogyasztási javaslat: Lehet fogyasztani ciklikusan, három hónapon keresztül 11g Collango kollagént fogyasztva, majd elégséges heti 11g-ot fogyasztani vagy állandó jelleggel minden nap fél adagot (5,5g-ot) fogyasztani.
Allergén információ: Tej, tojás, glutén, szója, földimogyoró, mogyoró, hal és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült!
Kollagénpótláshoz válassza a kiváló minőségű, extra finom ízű Collango Collagen – kollagén porokat!
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.