A készítmény (kapszaicin, gyömbér, fahéj, B6-vitamin) hatóanyagai segíthetnek az emésztőrendszer, a gyomor és a szív- és érrendszer egészséges működésében.
Kapszaicin
A kapszaicinodok különféle paprikákban termelődő, csípős érzetet kiváltó anyagok. Paprika kivonat és kapszaicin rendszeres fogyasztása jótékony hatású az ér belső sejtjeinek egészségére és csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Gyömbér
Mindenféle emésztési zavar enyhítésére kiváló, csillapítja a puffadást, a hányingert, a hasi görcsöket, tisztítja a beleket, jó gyomorrontás ellen is. A gyömbér bizonyítottan csökkenti a hányingert, segít az utazási betegségek megelőzésében. Az állapotos nők számára szintén hasznos lehet, gyorsan csillapítja a reggeli rosszulléteket. Gyomorégésnél, gyomorrontásnál vagy bélgörcsök enyhítésére is javasolják fogyasztását, képes a baktériumok okozta hasmenést rövid időn belül megszüntetni. Görcsoldó és fájdalomcsillapító tulajdonságával ízületi gyulladások, reumás fájdalmak, izomgörcsök esetén nagy segítséget jelenthet, influenzás időszakban pedig az immunrendszer megerősítése mellett csökkenti a lázat, és meggátolja a vírusok elszaporodását.
Fahéj
A fahéj az emésztőnedvek termelésének szabályozásával gyorsítja az anyagcserét, ennek köszönhetően a testsúlycsökkentő diétáknál igen eredményes. Cukorbetegeknek érdemes rendszeresen fahéjat fogyasztaniuk, mert természetes hatóanyagaival csökkenti a magas vércukorszintet, a káros koleszterint, erősíti a gyomrot, gyorsítja az anyagcserét, és kezeli a gombás fertőzéseket. Leggyakrabban emésztésserkentő, étvágyjavító és gyomorerősítő hatása miatt használják. A szív- és érrendszerre is jótékony hatással van, tapasztalatok szerint már napi két gramm fahéj jelentősen csökkentheti a magas vércukorszintet és a vérnyomást. Étrendkiegészítőként fogyasztva a szükséges gyógyszeres kezelés mellett kiemelkedő eredményeket hozhat a diabétesz és a magas vérnyomás kezelésében.
Flavin7 Kapszaicin kapszula
Kapszaicin kapszula + Gyömbér + Fahéj + B6-vitamin.
A kapszaicin kiváló emésztés serkentő, gyulladáscsökkentő, csillapítja a neuropátiás panaszokat és a gyomor nyálkahártya védelemben is szerepet játszik. A gyömbér javítja az emésztést, roborál, rosszullét, hányinger ellenes hatást fejt ki. A fahéj antioxidáns, gasztroprotektív, vércukorszint-csökkentő hatással bír. A B6-vitamin pedig segíthet az idegesség és a depresszió leküzdésében.
Jótékony hatásai:
– Emésztés serkentés.
– Gyomor nyálkahártya védelem.
– Neuropátiás panaszok csillapítása.
– Gyulladáscsökkentő.
Dr. Tihanyi István gyermekorvos, természetgyógyász, iridológus – „Érdemesnek tartom a paprikakivonat fogyókúrát elősegítő, anyagcsere serkentő, zsírégető hatása mellett felhívni a figyelmet további nagyon fontos pozitív élettani hatásaira is. Egy nemrégiben megjelent közlemény beszámol a kapszaicin szív- és érrendszeri betegségeket megelőző, preventív hatásáról, mely a thrombociták aggregációjára gyakorolt hatással magyarázható. Több évszázada sikerrel alkalmazzák a népgyógyászatban a paprika fájdalomcsillapító hatását. A tudomány ennek alapján a szenzoros neuronokban történő P-anyag depleciójával (megvonás) magyarázza. Tisza-vidéki és Dunamenti népek gyorsan felismerték a paprika immunizáló hatását. Így lett azután a hideglelés orvossága, csillapítószere. Az utóbbi időben elvégzett kutatások bizonyították, hogy nagyobb mennyiségű paprika bevétele a melegérző receptorok izgatásával izzadást és a testhőmérséklet süllyedését váltja ki.”
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.