Swanson A-vitamin és D-vitamin kapszula – 250db

Swanson A-vitamin és D-vitamin kapszula – 250db

2.831 Ft

Az A-vitamin hozzájárulhat a szem egészségéhez és a bőr rugalmasságának, egészségének fenntartásához. A D-vitamin segíthet a csontok és a fogak egészségének megőrzésében.

Oszd meg a legjobb vitamin árakat:

Termékleírás

Az A-vitamin hozzájárulhat a szem egészségéhez és a bőr rugalmasságának, egészségének fenntartásához. A D-vitamin segíthet a csontok és a fogak egészségének megőrzésében.

A-vitamin a szem és bőr vitaminja

Az A-vitamin, más nevén retinol nélkülözhetetlen a szem megfelelő fényérzékenységének szabályozásához, a szürkületben való éleslátás biztosításához, a bőr épségének és rugalmasságának fenntartásához, a zavartalan növekedéshez, a csontok és a fogak egészségének megőrzéséhez. Zsírban oldódik, ezért ha a zsír emésztésével, illetve felszívódásával kapcsolatban zavar lép fel a szervezetben, továbbá ha egyoldalú a táplálkozás, ha betegségek gyengítik le az immunrendszert, vagy gyógyszerek miatt tud a szükséges mértékben hasznosulni, könnyen vitaminhiányos állapot alakul ki.

D-vitamin

A leggyakrabban akkor alakul ki D-vitamin-hiány, ha túl kevés napsütés éri a szervezetet. Ez főleg idős embereknél fordul elő, akiknél a bőr szövetei már nem képesek annyi D-vitamint előállítani, mint korábban.  A D-vitamin alacsony szintje, hiánya nemcsak a csontritkulás esélyét növeli meg, de szív- és érrendszeri problémákhoz, autoimmun betegségek és daganatok kialakulásához is vezethet. A megfelelő mennyiségű D-vitamin pótlása növeli a kalcium és a foszfor felszívódását, ezzel erősíti a csontokat és a fogakat, lehetővé teszi az ízületek megfelelő működését, javít rugalmasságukon, hozzájárul a magas vérnyomás csökkentéséhez, C-vitaminnal együtt pedig megerősíti az immunrendszert, segít elkerülni a fertőzéseket, illetve gyorsabb gyógyulást biztosít. Táplálékkiegészítő formájában fogyasztva tiszta formában juthat a szervezetbe, felesleges zsírtartalom nélkül.

Swanson A-vitamin és D-vitamin halolajból

Az A-vitamint, más néven retinolként, retinolekvivalensként vagy retinálként is emlegetik, de gyakran halljuk hámvédő vitaminként is.

Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (ug) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A-vitamin egyenlő 1 ug retinollal, 6 ug -karotinnal, vagy 12 ug egyéb karotinnal.

A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul.

A D-vitamin a gyomor-bél traktusból és a veséből elősegítheti a kálcium felvételét, illetve visszaszívódását, a csontokban pedig fokozhatja a csontképződést. Fontos szerepet játszhat a fogazat és a csontozat normál szerkezetének kialakításában és megőrzésében.

Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!

1

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Swanson A-vitamin és D-vitamin kapszula – 250db” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kosár