A fokhagyma és a kender együttesen hozzájárulhatnak az érrendszer egészségéhez, segíthetnek az immunrendszer normál működésében, a fertőzések legyőzésében.
Kender
A kender az a ritka élelmiszer, ami mind a 22 aminosavat tartalmazza. Köztük azt a 8-at is, amit a szervezetünk magunktól nem tud előállítani és táplálékból kell magunkhoz vennünk. A kender másik erénye az, hogy gazdag Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban, melyben ezek aránya ideális. A kendermagban lévő fehérje a legjobban hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. Könnyen felszívódik, biztosítja a szövetek egészséges működését, növekedését. Esszenciális zsírsavtartalma megtisztítja az érrendszert a koleszterintől és a lerakódásoktól, csökkenti a vérnyomást, fokozza az agyműködést, erősíti az immunrendszert. Javítja a szervek működését, emeli az energia- és az anyagcsereszintet. Olaja védőréteggel vonja be a gyomor falát, így a gyomorsav nem irritálja a nyálkahártyát. Enyhíti az ízületi gyulladással járó fájdalmat is, a menstruációs görcsöket, hatásos száraz bőr kezelésében, helyreállítja a haj egészséges szerkezetét.
Fokhagyma
Hozzájárul a nátha és az influenza kellemetlen tüneteinek megszüntetéséhez, elősegíti a gyógyulás folyamatát. Több mint 200 biológiailag aktív anyagot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, aminosavat és enzimet tartalmaz. Fő hatóanyaga az erős antibiotikus hatású allicin, mely kiváló tisztító, méregtelenítő fűszer- és gyógynövénnyé teszi. Különösen a légúti megbetegedések és a Candida okozta fertőzések kezelésében eredményes. A fokhagyma hatóanyagai tágítják az ereket, főleg az agy, a szem és a láb szűkült erein, csökkentik a vér káros koleszterinszintjét, véralvadásgátló és vérnyomáscsökkentő hatásúak, megakadályozzák a vérrögképződést. Az érelmeszesedés megelőzésére és gyógyítására az egyik leghatásosabb szer.
Vita Crystal Fokhagymaolaj csepp – Kendermag
A fokhagymát a népi gyógyászat régóta használja, főként magas vérnyomás, elhízás ellen, illetve fiatalító szerként. A fokhagyma jótékony hatását több mint 200 féle biológiailag aktív vegyülete (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és enzimek) adja, melyek közül a legaktívabbak, a kéntartalmú vegyületek, elsősorban az alliin.
A kendermag nagyon magas telítetlen zsírtartalommal rendelkezik, egyedülállóan az emberi szervezet számára, a megfelelő arányban. Ideális forrása az omega-3 zsírsavnak, vagy más néven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz linolénsavnak és jelentős mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat is. Ezen túl fehérjéi mint a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethez.
Fogyasztása hőkezelés nélkül ajánlott párolt zöldségekre, salátákra, ételeinkre locsolva.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.