Vitaking Sea Kelp Jód tabletta – 90db

Vitaking Sea Kelp Jód tabletta – 90db

1.055 Ft

A jód hozzájárulhat a pajzsmirigy normál működéséhez, a szellemi teljesítmény növeléséhez, segíthet az idegrendszer normál működésében, a bőr egészségének megőrzésében.

Oszd meg a legjobb vitamin árakat:

Termékleírás

A jód hozzájárulhat a pajzsmirigy normál működéséhez, a szellemi teljesítmény növeléséhez, segíthet az idegrendszer normál működésében, a bőr egészségének megőrzésében.

Jód

Részt vesz az anyagcsere szabályozásában, befolyásolja a növekedést, az idegrendszer működését, de közvetve hat a vérkeringésre is. Fontos nyomelem az emberi szervezet működésében, jelen van a pajzsmirigy által termelt két hormonban. Serkenti a növekedést, szabályozza az anyagcserét, hozzájárul a csontosodási folyamatokhoz, az agyszövetek egészséges fejlődéséhez. Hiánya súlyos elváltozásokat okozhat: a pajzsmirigy megnagyobbodásához és az alapanyagcsere jelentős csökkenéséhez vezet. Fiatal korban szellemi visszamaradottságot, memóriazavarokat, fejlődési rendellenességeket, törpeséget eredményezhet, felnőtt korban a mozgás, a beszéd és a gondolkodás lelassulása, kóros elhízás jelentkezhet.

Vitaking Sea Kelp Jód tabletta

A Kelpnek hívott tengeri moszatból készült tabletta tartalmazza tengerekben jelen lévő több, mint 50 nyomelemet, ami talán a legkiegyensúlyozottabb nyomelem forrás a világon.

A jódról sokan tudják, hogy a pajzsmirigy-hormonok egyik alkotója. Normális állapotban egy felnőtt szervezetében mintegy 15-20 mg jód található. A Vitaking Sea Kelp készítmény jelentős mennyiségű szerves jódot tartalmaz, ami különösen szükséges az alábbi funkciókhoz:

A jód felszívódása függ a szervezet jódtelítettségétől. A felszívódását elég sok növény pozitívan befolyásolja, többek között a kelkáposzta, fejeskáposzta, retek, kelbimbó. Ezeken kívül hatással van rá még a fluorid és a nitrát is (fogkrémek, ipari hústermékek), mindkettő gátolja.

VitaKing Sea Kelp-tengeri moszat 150mg 90db

OÉTI bejegyzési szám: 4131/2008

Napi ajánlott mennyiség: 1 tabletta

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Vitaking Sea Kelp Jód tabletta – 90db” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kosár