A laktoferrin véd a kórokozóktól és helyreállítja a bélflórát

A laktoferrin véd a kórokozóktól és helyreállítja a bélflórát

A laktoferrin egy természetes fehérje, amely különösen nagy koncentrációban van jelen az anyatejben, főként az előtejben, a kolosztrumban

A laktoferrin egy, a szervezetben természetes úton is jelenlévő fehérje, amely segítséget nyújthat a káros baktériumok, vírusok és gombák elszaporodása ellen, elősegíti az egészséges emésztést. Kiváló vasmegkötő tulajdonságával vérszegénység esetén is nagyon ajánlott a pótlása.

A laktoferrinről

A laktoferrin egy természetes fehérje, amely különösen nagy koncentrációban van jelen az anyatejben, főként az előtejben, a kolosztrumban. A legtöbb mirigyváladékban is megtalálható, például a nyálban, a gerincvelői folyadékban, a gyomornedvben, sőt a hüvelyváladékban és az ondóban is.

A laktoferrinnek fontos szerepe van a megfelelő immunitás kialakításában, a szervezet kórokozókkal, fertőzésekkel szembeni ellenálló képességének növelésében. Megköti és elősegíti az olyan értékes fémek hasznosulását a szervezetben, például a vérképző, fáradékonyságot csökkentő vas, az energiatermeléshez szükséges kobalt, a vércukorszintet befolyásoló króm, az antioxidáns, méregtelenítő hatású réz, mangán vagy cink.

A laktoferrin tápanyagokat szállít a bélrendszer mikroflórájába, prebiotikus vegyületeivel táplálja a hasznos bélbaktériumokat, a probiotikumokat. Ezzel jelentősen támogatja a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását.

Erősíti a kórokozókkal szembeni védekezőképességet

A laktoferrin megakadályozza a káros baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozók elszaporodását a szervezetben. Egyrészt elvonja ezektől a tápanyagokat, így nem maradnak életképesek, másrészt fokozza a hasznos baktériumok, a probiotikumok hatását, növeli számukat a bélflórában. Így a szervezet hatékonyabban tud védekezni a kórokozók ellen.

Antioxidáns hatása is van, megköti és semlegesíti a szervezetben azokat a természetes élettani folyamatok során elszaporodó szabadgyököket, amelyek az egészséges sejtekhez kapcsolódva károsítanák azokat. Immunerősítő hatásával nagyon hasznos lehet járványos időszakban az ellenálló képesség növelésére, betegség esetén pedig a gyógyulási folyamatok támogatására.

Sérült bélflóra helyreállítására, emésztési, székelési problémákra

A laktoferrin a probiotikumok mennyiségének növelésével segít csökkenteni, illetve megszüntetni az olyan gyakori emésztési problémákat, mint például a puffadás, felfúvódás, a hasi görcsök, a hasmenés vagy székrekedés. Antibiotikum szedésekor is érdemes pótolni, valamint candida elszaporodásakor, irritábilis bél szindrómánál (IBS), gyomor- és nyombélfekélynél.

Vaspótláshoz, vérszegénység kezelésénél is ajánlott

A laktoferrin természetes úton köti meg a vasat, és elszállítja a sejtekbe, ahol hasznosulni tud. Nagyon hatékony a szervezet vasszintjének növelésére, ráadásul biztonságos és kíméletes megoldás. Várandósság alatt is fogyasztható a vas pótlására.

Mikor ajánlott különösen a laktoferrin pótlása?

  • a kórokozókkal, fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség növelésére
  • járványos időszakban megelőzésre
  • bakteriális, vírusos eredetű betegségek esetén
  • visszatérő gombás fertőzésekre
  • gyakori betegeskedésnél
  • vérszegénység esetén
  • emésztési problémáknál
  • sérült bélflóra helyreállítására
  • antibiotikum szedésekor
  • gyomorégésre, fekélyre való hajlamnál
  • vastagbélgyulladásnál
  • elhúzódó hasmenésre
  • stresszes életvitelnél
  • állandó fáradtságérzetnél, kimerültségnél
  • ízületi gyulladásnál
  • gyengülő csontoknál

Extra tipp:

A laktoferrin az ásványi anyagok megkötésével a csontok ásványianyag-ellátottságához is hozzájárul. Segít erősen tartani a csontokat, megelőzni a csontritkulást. Az ízületekre is hatással van, serkenti a porcok termelődését, erősen, rugalmasan tartja az ízületeket, ezért ízületi gyulladás vagy porckopás esetén is hasznos lehet.

Kapcsolódó Termékkategória

Kapcsolódó termékek


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük