A liposzómás vitaminok jobb felszívódást és hasznosulást biztosítanak

A liposzómás vitaminok jobb felszívódást és hasznosulást biztosítanak

A liposzómás vitaminok biohasznosulása legalább kétszer nagyobb, mint a hagyományos készítményeké

Egyre több vitaminkészítménynél használnak liposzómás technológiát, amellyel a hatóanyagoknak jobb felszívódást és hasznosulást biztosítanak a szervezetben. Ráadásul a liposzómás formulának köszönhetően kisebb mennyiség is elegendő a megfelelő hatáshoz, és ezek a készítmények a gyomrot is kímélik.

Mi az a liposzóma?

liposzóma mikroszkopikus méretű, apró gömböcske, amelyet természetes anyagú, zsírból és szénhidrátból álló, kettős rétegű burok vesz körül. Ez a burok nagyon hasonló az emberi sejteket határoló burokhoz. Ebbe a foszfolipides kis gömböcskébe vannak töltve a hatóanyagok, védelmet nyújtva a külső behatásoktól. Az emésztőrendszerből szívódik fel sértetlenül, a vékonybélből kerül a vérkeringésbe, és teljes hatóanyagát eljuttatja a sejtekhez.

A liposzómák célzottan szállítják a hatóanyagokat a szervezeten belül oda, ahol valóban szükség van rájuk. A liposzómás formulának köszönhetően a vitaminok szinte tökéletesen felszívódnak, kivételesen magas arányban hasznosulnak a szervezetben, így már kisebb mennyiségben is hatékonyabbak. 

A liposzómák a vízben oldódó és a zsírban oldódó vitaminok szállítására is alkalmasak. További előnyük, hogy stabilak, biztonságosak és jobb a biohasznosulásuk. A biohasznosulás a hatóanyagok felszabadulásának és véráramba kerülésének mértékét és sebességét jelzi. A liposzómás vitaminok biohasznosulása legalább kétszer nagyobb, mint a hagyományos készítményeké.

A liposzómás C-vitamin a legkeresettebb formula

A C-vitamin a szervezet számára a legnagyobb mennyiségben szükséges vitamin. Mivel vízben oldódik, és a szervezet nem raktározza el, a nagyobb dózisban bevitt C-vitaminból is csak kis mennyiség hasznosul, a többi kiürül a vizelettel.

A vitaminok felszívódása sok mindentől függ, befolyásolhatja a tápláltsági, egészségi állapot, az emésztés hatékonysága. Általában 200 milligrammig a C-vitamin 80%-os felszívódású, de nagyobb mennyiség felett a felszívódás fokozatosan romlik. 

Míg a hagyományos C-vitamin készítmények nagyrésze hasznosulás nélkül távozik a szervezetből, a liposzómákban lévő C-vitamin kiváló hasznosulású, akár 100%-os is lehet.

A liposzómás technológia előnyei:

  • növeli a vitaminok, hatóanyagok felszívódását és biohasznosulását
  • célzottan jutnak a hatóanyagok a szervezet adott pontjaira
  • kisebb dózis is elegendő a megfelelő hatáshoz
  • csökkenti a szervezetben nem hasznosuló anyagok mennyiségét
  • természetes anyagával nincs toxikus hatása, nem terheli a szervezetet
  • stabil formula, amely ellenáll a gyomorsavnak
  • nem terheli a májat, a gyomrot, a beleket
  • a zárt formula csökkenti a kellemetlen mellékhatásokat

Kinek ajánlott különösen a liposzómás készítmények fogyasztása?

A liposzómákba csomagolt hatóanyagok molekulái jobban ellenállnak az emésztőenzimeknek, nem okoznak gyomorfájást, gyomorégést, hasmenést vagy egyéb emésztőrendszeri panaszokat. Felszívódási zavarokkal küszködőknél elősegíti a vitaminok jobb és nagyobb mennyiségű hasznosulását.

Azok számára is jó választás egy liposzómás készítmény, főként a folyékony kiszerelésű, akik nyelési nehézséggel küszködnek, problémát jelent számukra a hagyományos tabletták, kapszulák lenyelése.

Extra tipp:

Mivel a szájon át szedhető liposzómás készítményeknél hosszabb folyamat a hatóanyagok felszívódása és hasznosulása, ezért nyújtott, fokozatos hatóanyagleadás is elérhető velük. Így a szervezet folyamatosan el lehet látva a szükséges vitaminokkal.

Kapcsolódó Termékkategória

Kapcsolódó termékek


Átmeneti készlethiány, jelenleg nem rendelhető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük