A moringa tápláló, erősítő és energizáló hatású növény

A moringa tápláló, erősítő és energizáló hatású növény

A vércukorszint normalizálásához is hozzájárul, ezért inzulinrezisztencia, diabétesz esetén is ajánlott beépíteni a diétás étrendbe

A moringa természetes multivitaminként, immunerősítőként ajánlott felnőttek számára, különösen az idősebb korosztálynak, továbbá sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek. Javítja a szellemi és fizikai teljesítményt, az állóképességet, növeli az energiaszintet, és még a kedélyállapotra is pozitív hatással van.

A moringáról

A moringafa a trópusi és szubtrópusi éghajlatot kedveli, gyorsan növő fa, ellenáll a nagy szárazságnak is. Főként leveleit hasznosítják, mert tele vannak értékes antioxidánsokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, aminosavakkal, rostokkal, flavonoidokkal, karotinoidokkal.

Kiemelkedő a csonterősítő kalciumtartalma, vérképző vastartalma. Természetes forrása a stresszcsökkentő, izomvédő magnéziumnak, a méregtelenítő cinknek, a szíverősítő káliumnak, a folyadékháztartást szabályzó nátriumnak.

Mintegy hétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, háromszor annyi szem- és bőrvédő béta-karotint, mint a sárgarépa. A nyálkahártyák épségét biztosító A-vitamint, a véralvadásért felelős K-vitamint, a sejteket a károsodástól védő E-vitamint, valamint az idegrendszer és az emésztőrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen B-vitaminokat is tartalmaz. 

Mikor ajánlott különösen a moringa fogyasztása?

  • az immunrendszer normál működésének támogatására
  • a kórokozókkal, fertőzésekkel szembeni védekezőképesség növelésére
  • betegség, műtét utáni lábadozáskor
  • fokozott stressz, szorongás esetén
  • pánikbetegségre, depresszióra való hajlamnál
  • szív- és érrendszeri panaszoknál
  • ízületi gyulladásra, reumatikus panaszokra
  • vérszegénységnél
  • gyengülő csontoknál, a csontritkulás megelőzésére
  • időskori látásromlás ellen
  • emésztési zavarokra
  • gyomorfekélyre, nyombélfekélyre
  • pajzsmirigyproblémákra
  • inzulinrezisztenciánál, cukorbetegségnél
  • szoptatáskor a tejtermelődés serkentésére

Értékes antioxidáns-forrás

moringában nagyon sokféle antioxidáns található, ezért kiemelten hasznos lehet a fogyasztása mind betegségek megelőzésére, mind meglévő betegségeknél a gyógyulási folyamatok elősegítésére. Az antioxidánsok képesek semlegesíteni azokat a szervezetben elszaporodó szabadgyököket, amelyek károsítanák (oxidálnák) a sejteket, és ezzel különféle gyulladásokat, kóros folyamatokat indítanának el. Ezért az antioxidánsok rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott minden korosztály számára.

Élénkítő, energetizáló hatású növény

A moringában lévő vitaminok, ásványi anyagok, különösen a B-vitaminok és a magnézium hozzájárulnak a stressz csökkentéséhez, elősegítik az idegrendszer normál működését, a megfelelő energiaszint fenntartását. Ráadásként a moringában lévő növényi vegyületek természetes úton fejtik ki élénkítő, stimuláló hatásukat. A hangulatra is jótékony hatással vannak, javítják a kedélyállapotot, oldják a szorongást, a nagyfokú feszültséget vagy levertséget. Pánikbetegségnél, depressziónál is javasolt.

Magas vérnyomásra, magas koleszterinszintre, magas vércukorszintre

A moringában sok rezveratrol is található, amely erős antioxidáns hatású növényi vegyület, kiemelten védi a szívet és az ereket. Elősegíti a megfelelő oxigénszállítást, tisztán és rugalmasan tartja az ereket, javítja a vérkeringést. Természetes úton csökkentheti a magas vérnyomást, valamint a vérben lévő káros koleszterin szintjét, feloldhatja a lerakódásokat az erek falán. Trombózisra, érelmeszesedésre, érszűkületre való hajlamnál különösen érdemes alkalmazni.

A vércukorszint normalizálásához is hozzájárul, ezért inzulinrezisztencia, diabétesz esetén is ajánlott beépíteni a diétás étrendbe.

Csökkenti a gyulladásokat mind az ízületekben, mint a belekben

A moringa gyulladáscsökkentő hatásával segítséget nyújthat ízületi problémák, reumatikus panaszok esetén a fájdalom csillapításában, a merevség oldásában, a mozgathatóság javításában. A bélrendszerben is kifejti jótékony hatását, védi a nyálkahártyákat az irritációtól, tisztítja a beleket, helyreállíthatja az emésztési, székelési problémákat.

Extra tipp:

A moringa fogyasztása kismamák számára is ajánlott, mert szoptatáskor természetes úton serkenti a tejtermelődést.

Kapcsolódó Termékkategória

Kapcsolódó termékek


Átmeneti készlethiány, jelenleg nem rendelhető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük