A rezveratrol nagymértékben javíthatja a glükóz-homeosztázist, az inzulinkiválasztást, védi a hasnyálmirigy sejtjeit
A rezveratrol erős antioxidáns hatású növényi vegyület, amely kiemelten védi a szívet és az ereket. Magas vérnyomás, magas koleszterinszint, magas vércukorszint esetén, valamint keringési zavaroknál, fokozott stressznél különösen ajánlott a rendszeres fogyasztása.
A rezveratrolról
A rezveratrol egy természetes, növényi vegyület, sok gyümölcs héjában megtalálható, például szőlőben, áfonyában, málnában. A polifenolok közé tartozik, amelyeket a növények termelnek védekezésként a káros külső hatásokkal, a kórokozókkal szemben. Ahogy a növények számára, úgy az emberi szervezetnek is nagyon hasznos, mert kiemelkedő antioxidáns védelmet nyújt.
Az antioxidánsok megkötik és semlegesítik azokat az elszaporodó szabadgyököket, amelyek kapcsolódva az egészséges sejtekhez, oxidálják, azaz károsítják azokat, és ezzel különféle gyulladásokat, betegségeket indíthatnak el.
A rezveratrol különösen hatékony lehet a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében, ezért kifejezetten ajánlott magas vérnyomás vagy magas koleszterinszint esetén, de cukorbetegeknek, túlsúlyosaknak, rendszeresen dohányzóknak, mozgásszegény életmódot folytatóknak vagy egyoldalúan táplálkozóknak is nagyon hasznos lehet, mert ők hajlamosabbak a szív- és érrendszeri betegségekre.
Mikor ajánlott elsősorban a resveratrol fogyasztása?
- szív- és érrendszeri betegségekre való hajlam esetén
- meglévő szív- és érrendszeri panaszokra
- időskori szívbántalmakra
- keringési problémákra
- érelmeszesedésre, érszűkületre
- magas vérnyomásra
- magas koleszterinszintre
- magas vércukorszintre
- fokozott stresszre, szorongásra
- fáradékonyság, kimerültség, gyengeség esetén
- aktív sportolóknak
A rezveratrol kiemelten védi a szívet és az ereket
Trombózisra való hajlamnál is érdemes alkalmazni, mert a vérlemezkék összetapadásának gátlásával megakadályozhatja a vérrögök, a trombózis kialakulását.
Inzulinrezisztencia, cukorbetegség esetén is hasznos lehet a fogyasztása
A rezveratrol nagymértékben javíthatja a glükóz-homeosztázist, az inzulinkiválasztást, védi a hasnyálmirigy sejtjeit, a szénhidrát-anyagcserére és a lipidanyagcserére is jótékony hatású. Mindezzel fontos szerepe lehet a vércukorszint normalizálásában, a diabétesz megelőzésében, valamint a cukorbetegséggel járó szövődmények csökkentésében.
A rezveratrol antioxidáns hatásával az immunrendszer normál működéséhez is hozzájárul, erősíti a kórokozókkal, fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet, lassítja az általános öregedési folyamatokat, növeli a fizikai és szellemi teherbírást, az erőnlétet. Időskori látásromlás, makuladegeneráció megelőzésére és kezelésére is ajánlott!
A rezveratrol természetes forrásai
A rezveratrol a gyümölcsök, termések héjában található meg, lenagyobb mennyiségben a vörös szőlőben, a faeperben, a málnában és az áfonyában fordul elő, de a kakaó, az étcsokoládé és a földimogyoró is kitűnő rezveratrolforrás lehet.
Extra tipp:
A rezveratrol fogyasztása változókorban lévő nők számára is hasznos lehet, mert a szív és az erek védelme mellett jelentősen csökkentheti a menopauzával járó kellemetlen tüneteket.
Kapcsolódó Termékkategória
- Rezveratrol – Resveratrol
- Szív és érrendszer
- Vércukorszint
- Koleszterinszint
- Stresszoldás, idegrendszer