Az ómega-3 zsírsavak tisztítják az ereket, javítják az agyműködést és a látást

Az ómega-3 zsírsavak tisztítják az ereket, javítják az agyműködést és a látást

Aki nem eszik rendszeresen halat, annak mindenképpen érdemes táplálékkiegészítővel pótolni az értékes ómega-3 zsírsavakat, mert szuper a hatásuk a szellemi és fizikai erőnlétre egyaránt!

Mi azok az ómegazsírsavak?

„Kerülni kell a zsíros ételeket, mert könnyen elhízik az ember, és a szívnek is nagyon árt.” Általában ezt hallani a zsírokról, pedig az egyik legfontosabb energiaforrást jelentik a szervezet számára, a napi kalóriabevitel mintegy 20-30%-át kell kitenniük. Azonban nem mindegy, hogy milyen zsírt fogyasztunk.

Vannak telített és telítetlen zsírsavak. A telített zsírsavakban a szénlánchoz sok hidrogénatom kapcsolódik, a telítetlen zsírsavakban viszont jóval kevesebb. A telített zsírsavak azok, amelyek nagymértékű fogyasztása jelentősen növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Az ómegazsírsavak nagy része telítetlen zsírsav, ezek rendszeres fogyasztása nemhogy növelné, de jelentősen csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, sőt már a kialakult érelmeszesedést vagy érszűkületet is mérséklik. Ezek a zsírsavak tisztítják az ereket, normalizálják a koleszterinszintet, csökkentik a gyulladásokat. Ráadásként serkentik az agyműködést, a koncentrációt, a memóriát, és még a látásromlás megelőzéséhez is hozzájárulnak.

Miért fontos az ómegazsírsavak pótlása?

  • Csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
  • Természetes úton normalizálják a magas vérnyomást és a magas koleszterinszintet.
  • Csökkentik a gyulladásokat, az ízületi és reumatikus panaszokat.
  • Erősítik a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel, kórokozókkal szemben.
  • Védik agyat, az idegsejteket, serkentik a memóriát, a koncentrációt.
  • Csökkentik a stressz káros hatásait, a depresszió és a pánikbetegség tüneteit.
  • Megelőzhetik, illetve kezelik a különféle allergiás reakciókat.
  • Enyhítik a bőrgyulladásokat, az ekcéma, a pikkelysömör tüneteit.
  • Javítják a látást, lassítják a korral járó látásromlást.
  • Támogatják az immunrendszer normál működését.

Érelmeszesedés, infarktus, stroke megelőzésére

Az ómega-3 zsírsavak, különösen az EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav) hozzájárulnak a szív és az agy egészséges működéséhez, jelentősen csökkenthetik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Csökkentik a vérben káros koleszterin szintjét, tisztítják az ereket, rugalmasan tartják az érfalakat. Növelik a véralvadási időt, meggátolhatják a vérlemezkék összecsapódását, a vérrögök képződését. Fokozzák a szív oxigén- és vérellátását, jótékony hatásúak a vérnyomásra, javítják a koncentrációt, serkentik a memóriát.

Már kialakult szívbetegségek és érproblémák esetén is hatékonyan kiegészítik a hagyományos kezeléseket, megelőzhetik a súlyosabb szövődményeket.

Ízületi gyulladásra, merevségre

Az ómega-3 zsírsavak természetes gyulladáscsökkentő hatásúak, nagyon hasznos a fogyasztásuk ízületi és reumatikus panaszok esetén. Hidratálják az ízületeket, csökkentik a gyulladást, a fájdalmat, a merevséget, elősegítik a megfelelő mozgathatóságot.

Természetes koncentráció- és memóriaserkentő

Az emberi agy csaknem 60%-a zsírból áll, és ennek a zsírnak nagyrésze ómega-3 zsírsav. Segíti az idegsejtek közötti jelátvitelt, javítja a gondolkodásért és értelmi képességekért felelős agyterületek működését. 

A fiatalabb és idősebb korosztály számára is nagyon hasznos az ómega-3 zsírsavak folyamatos pótlása, mert támogatják a komplex agyműködést, az intelligenciát, nagymértékben javíthatják a szellemi teljesítményt, lassítják az öregedési folyamatokat.

Depresszió, szorongás, pánikbetegség

Az ómega-3 zsírsavak hatással vannak az ingerületátvivő anyagok termelődésére, a dopaminszintre is, ezért fokozott stressz, szorongás vagy depresszióra való hajlam esetén különösen ajánlott a bevitelük. A pánikbetegségek tüneteit is jelentősen enyhíthetik.

Homályos látásra, időskori látásromlásra

A kor előrehaladtával a látás élessége, a szemsejtek regenerálódási képessége folyamatosan romlik, ezért már fiatalabb korban is fontos odafigyelni a szem számára szükséges tápanyagok biztosítására. Az ómega-3 zsírsavak, különösen a DHA védik a szemeket az erős fényhatásoktól, szabályozzák a könnytermelést, javítják a látóhártya működését. 

Folyamatos pótlásuk védi a szem egészségét, a látás minőségét. Hozzájárul az időskori látásromlás lassításához, a különféle szembetegségek, például a szürkehályog és a makuladegeneráció kockázatának csökkentéséhez.

Mikor ajánlott különösen az ómega-3 zsírsavak pótlása?

  • szív- és érrendszeri betegségekre való hajlamnál
  • meglévő szív- és érrendszeri panaszokra
  • magas koleszterinszintre
  • magas vérnyomásra
  • keringési problémákra
  • koncentrációs és memóriazavaroknál
  • látásromlás megelőzésére, kezelésére
  • ízületi gyulladásra, merevségre
  • szorongásra, depresszióra

Az ómega-3 zsírsavak legjobb természetes forrásai a tengeri halak, az algák és moszatok. Ha ezekből valaki nem fogyaszt rendszeresen nagyobb mennyiséget, akkor ajánlott táplálékkiegészítőkkel is pótolni az értékes zsírsavakat!

Extra tipp: Az ómega-3 zsírsavak már magzatkorban kifejtik jótékony hatásukat, ezért várandós kismamák is figyeljenek oda a megfelelő bevitelre. Csökkenthetik a koraszülés kockázatát, elősegítik a gyermekek megfelelő látását, szellemi fejlődését.

Kapcsolódó Termékkategória

Kapcsolódó termékek


Átmeneti készlethiány, jelenleg nem rendelhető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük