Dr. Chen Stevia levél szárított
A jázminpakóca (Stevia) nevű növény Dél-Amerikában őshonos. Az őslakos indiánok évszázadokkal ezelőtt felfedezték, hogy a növény levele hihetetlenül édes, és édesítésre, illetve gyógyászati célokra is felhasználták. Európába a múlt századba került. Az Európai Unió 2011-ben engedélyezte a növény édesítőszerként való használatát.
A stevia vagy magyarosan sztívia hő- és pH-álló, vagyis forró italokban és főzéshez, sütéshez is használható. Mivel kalóriatartalma nulla, nem hizlal (jó hír a fogyókúrázóknak!). További előnye, hogy nincs hatással a vércukorszintre, vagyis a cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.
A szárított leveleket érdemes egy teatojásba (kis, zárható szűrőbe) tenni, vagy gézlapba kötni, úgy adni a főzött ételhez, mert ez megkönnyíti a levéldarabkák eltávolítását. A másik megoldás a levesek, mártások stb. leszűrése a főzés végén. A leveleket porrá is lehet őrölni, így megúszható a szűrési procedúra.
Mikor ajánlott használni a Dr. Chen Stevia levelet?
- cukorpótlásra
- cukorbetegeknek
- fogyókúrázóknak
- az inzulinrezisztencia megelőzésére
- Candida-fertőzésben szenvedőknek
Hatóanyagok
- sztívia
Összetevők
A Stevia rebaudiana szárított levele.
Felhasználási javaslat
A Dr. Chen-féle szárított Stevia levél javasolt használata: édesítésre különböző italokhoz, gyümölcslevesekhez, kompótokhoz, mártásokhoz adva, egészben vagy porrá őrölve.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.