Különleges táplálkozási igény kielégítésére szolgáló speciális gyógyászati célra szánt tápszer. A készítmény fogyasztása javasolt az időskori szembetegség (makula degeneráció), illetve az erős napsugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén.
Évezredek során a természetes élelmiszereket fogyasztva a vegyes étrend általában kielégítette testünk ilyen jellegű igényeit. Azonban ha a táplálkozás egyoldalúvá vált, hamar hiánybetegségek léptek fel. Mindemellett az életkor meghosszabbodása is sajátos időskori betegségek megjelenését idézte elő.
A népgyógyászati tapasztalatok, majd később a laboratóriumi kísérletek és humán megfigyelési programok eredményeként kiderül, hogy néhány anyag együttes jelenléte szervezetünkben, egymást segítő szinergista hatást érnek el. Ezeket a párosokat még ásványi anyagokkal TM84-el dúsítottuk, így a bevitt anyagok hatását többszörösére gyorsítottuk.
Az ásványi sók a szervezetbe jutva oldott állapotba kerülnek, elektrolitokká válnak és kiváló vezetőképességük révén a kémiai folyamatok sebességét többszörösére emelik. Úgynevezett izotóniás vegyületet alkotnak, amelyek az emberi testet alkotó sejtek és a sejtközötti állomány számára tápanyagfelvétel szempontjából egyaránt a legoptimálisabb.
Béta-karotin
Úgynevezett provitamin (elővitamin), a máj természetes úton állítja elő belőle az A-vitamint. Hiányának az egyik legelső és legjellemzőbb tünete a látás romlása, a farkasvakság, amikor a szem képtelen alkalmazkodni a gyenge fényhez. Súlyosabb esetben tartós hiánya akár vaksághoz is vezethet. Nyáron különösen hasznos lehet, mert festékanyagai megkötődnek a bőr hámrétegében, közömbösítik a káros anyagokat, védelmet nyújtanak az UV-sugárzás ellen. Rendszeres fogyasztása felkészíti a bőrt a rákkeltő és öregítő hatások ellen, csökkenti a kollagén lebomlását, emellett javítja a látást, megelőzheti a szem romlását.
Lutein
A karotinoidok vegyületcsoportjába tartozik, mint például a béta-karotin. Nagy koncentrációban van jelen a szemben, a retinán található sárgafoltban. Elnyeli a nap káros ibolyántúli sugarait, és semlegesítik a szem fényérzékeny részében lévő szabad gyököket. Megfelelő mennyiségű fogyasztása megelőzheti az időskori látásromlást, csökkentheti a sárgafolt-degeneráció veszélyét, ami a leggyakrabban okoz szembetegségeket és látásvesztést. Elsősorban zöldségekben és gyümölcsökben található meg, de azok számára, akik keveset fogyasztanak ezekből, feltétlenül javasolt a rendszeres pótlása.
Tápérték és aktív összetevők 2 kapszulában:
Energiatartalom | 8,092 KJ (1,93 kcal) |
Fehérje (g) | 0,21 |
Szénhidrát (g) | 0,27 |
Cukor (g) | 0,23 |
Zsír (g) | 0,14 |
Telített zsírsav (g) | 0,14 |
Rost (g) | 0,03 |
Nátirum (g) | 0,003 |
Béta-karotin | 10 mg |
Lutein | 1 mg |
Összes polifenol Ebből: – Flavonoid – Rezveratrol |
26 mg +- 10%
18,2 mg |
Felhasználási javaslat: 2 kapszula / nap.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.