10 deka camu camuban mintegy 2000 mg C-vitamin található!
A camu camuban rendkívül sok természetes C-vitamin található, emellett sok más vitamin, ásványi anyag, nyomelem, aminosav és antioxidáns növényi vegyület. Önmagában multivitaminként is fogyasztható, ráadásul antidepresszáns hatású, csökkenti a stresszt, a szorongást, javítja a hangulatot.
Milyen növény a camu camu?
A camu camu (myrciaria dubia) perui és brazíliai vidékeken honos növény gyümölcse. Bokros kis fán terem, pirosas-lilás színű, savanykás ízű, a cseresznyéhez hasonlít külsőre. Azért lett nagyon keresett gyümölcs, mert tele van természetes forrású C-vitaminnal, már egész kis mennyiség fogyasztása is fedezi a napi vitaminszükségletet.
Mikor ajánlott a különösen a camu camu fogyasztása?
- napi szükséges C-vitamin-pótlásra
- emelkedett C-vitamin-szükséglet esetén
- járványos időszakban megelőzésre
- visszatérő fertőzésekre
- megfázás, nátha, légúti fertőzések esetén
- fáradékonyságra, kimerültségre
- stresszes életvitelnél
- fokozott szorongásra vagy levertségnél
- betegség, műtét utáni lábadozáskor
- gyakori fogínyvérzésre, ínygyulladásra
- sérülékeny bőrre
- rendszeresen dohányzóknak
- fogamzásgátló gyógyszer szedésekor
- övsömör, herpesz, afta esetén
Az egyik leggazdagabb természetes C-vitamin-forrás
10 deka camu camuban mintegy 2000 mg C-vitamin található! A szintetikus C-vitaminokkal szemben sokkal jobban tudja hasznosítani a szervezet, már kisebb mennyiségben is több hasznosul belőle, mint a nagy dózisú szintetikus vitaminkészítményekből.
Kiváló antioxidáns-forrás
Az antioxidánsok megkötik a szervezetben elszaporodó szabadgyököket, ez pedig azért fontos, mert a szabadgyökök károsíthatják az egészséges sejtek működését, ezzel különféle gyulladásokat, betegségeket okozhatnak. A camu camu magas antioxidáns-tartalmú gyümölcs, különösen hatékony a szív- és érrendszer támogatására, a bőr védelmére, a kórokozókkal, fertőzésekkel szembeni védekezőképesség megerősítésére.
Természetes antidepresszáns hatású
A camu camu serkenti a szerotonin termelődését, amely befolyással van a hangulatra. Azoknak, akik sokat stresszelnek, szoronganak, hajlamosak a depresszióra, pánikbetegségekre, érdemes rendszeresen fogyasztaniuk, mert oldja a szorongást, növeli a stressztűrő képességet, jelentősen javítja a kedélyállapotot, a hangulatot. Növeli az energiaszintet is, javíthatja a koncentrációt, a memóriát.
Extra tipp:
A camu camu fogyókúrázok, cukorbetegek, inzulinrezisztensek számára is hasznos gyümölcs, mert hatással van a glükóztoleranciára, az inzulinérzékenységre, csökkenti a zsírlerakódásokat, fokozza az anyagcserét.