A fahéj nagyon hasznos lehet cukorbetegség, inzulinrezisztencia esetén

A fahéj nagyon hasznos lehet cukorbetegség, inzulinrezisztencia esetén

Elősegíti a merev ízületek rugalmasságának visszanyerését, terhelhetőségét, megkönnyíti a mozgást

A fahéj természetes úton befolyásolja a vércukorszintet, ezért diabéteszesek, inzulinrezisztensek számára kifejezetten ajánlott a rendszeres fogyasztása. Fogyókúrázók is nagy hasznát vehetik, mert csökkenti az étvágyat, főleg az édesség utáni vágyat, gyorsítja az anyagcserét, és még a narancsbőrt eltüntetheti.

A fahéjról

Ezt a jellegzetes illatú, édeskésen csípős fűszert a fahéjfa sötétbarna színű kérgéből vonják ki. Fűszerként páratlan módon ízesíti a forró csokoládét, a habos kakaót, süteményeket, főleg a mézeskalácsot, de gyümölcslevesekhez, a tejes és rizses ételekhez, sőt még különféle húsokhoz is nagyon illik. Amiért gyógynövényként is felhasználják, az a benne található értékes növényi vegyületeknek köszönhető.

Van benne csersav, kámfor, természetes cukor és keményítő, nyálkaanyagok, savak, aldehidek, speciális illóolajok. A fahéj gyulladáscsökkentő, emésztésserkentő, gyomorerősítő és görcsoldó tulajdonságú, nem utolsó sorban pedig jótékony hatású az ingadozó vagy magas vércukorszintre.

Mikor ajánlott a fahéj rendszeres fogyasztása?

  • ingadozó vagy magas vércukorszintnél
  • magas koleszterinszintnél
  • inzulinrezisztencia, cukorbetegség esetén
  • emésztési problémákra
  • gyakori puffadásra, felfúvódásra
  • hasgörcsökre, bélgörcsökre
  • lassú anyagcserére
  • a túlsúly könnyebb leadására
  • a narancsbőr csökkentésére

Jótékony hatású a vércukorszintre

A fahéjban található különleges aldehidek elősegíthetik a vércukorszint normalizálását. Rendszeres fogyasztása csökkentheti az éhgyomri vércukorszintet, javíthatja az inzulinválaszt, a kontrollt. A gyomor kiürülését is lassítja az emésztési folyamatok során, ezzel megelőzheti a vércukorszint megugrását, ingadozását. Cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak mindenképpen érdemes beépíteniük a mindennapi étrendjükbe.

Kezeli az emésztési panaszokat

A fahéj különösen alkalmas arra, hogy csökkentse a leggyakoribb emésztési problémákat: a kellemetlen teltségérzetet, a haspuffadást, a gázosodást, a szorulást, a hasi és bélgörcsöket. Fokozza az emésztőnedvek termelődését, tisztítja, fertőtleníti a gyomrot, a beleket, segíti a káros baktériumok, gombák, paraziták kiirtását. Enyhíti az émelygést, hányingert is. Azoknál, akiknél a sok stressz, a sok idegeskedés gyomorproblémákat okoz, jelentősen csökkentheti a panaszokat, hozzájárulhat a reflux, a gyomorfekély megelőzéséhez.

Nagyon hasznos fogyókúra kiegészítésére

A vércukorszintre gyakorolt jótékony hatása mellett a fahéj serkenti az anyagcserét, a zsírégetést. Természetes étvágycsökkentő hatású, abban is segít, különösen az édesszájúaknak, hogy kevesebb cukrot, édességet, tésztát kívánjon a szervezet, jelentősen mérsékli a szénhidrátok iránti éhségérzetet. Kiváló keringésfokozó fűszer, ezzel pedig nagyon hatékony cellulitisz ellen.

Ízületi gyulladás, fájdalom ellen is hatásos

Ízületi merevség és nehézkes mozgás esetén is érdemes rendszeresen fahéjat alkalmazni, mert mellékhatások nélküli, mégis erős gyulladáscsökkentő szer, a fájdalmat is csillapítja. Elősegíti a merev ízületek rugalmasságának visszanyerését, terhelhetőségét, megkönnyíti a mozgást. 

Extra tipp:

A fahéj még a bőrápolásban is felhasználható, mert tisztítja, erősíti a bőrsejteket, leviszi a gyulladásokat, kezeli a pattanásokat, halványítja a hegeket, striákat. Lassítja a bőr öregedését, a ráncok elmélyülését, megjelenését.

Kapcsolódó Termékkategória

Kapcsolódó termékek


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük