A gránátalma kiváló érvédő, agyserkentő gyümölcs

A gránátalma kiváló érvédő, agyserkentő gyümölcs

Amiért nagyon keresett gyümölcs a gránátalma, az a benne lévő magas flavonoidtartalom

A gránátalma igen gazdag növényi immunanyagokban, flavonoidokban, amelyek különösen a szív- és érrendszeri betegségek ellen nyújthatnak védelmet. Magas vérnyomás, magas koleszterinszint, érelmeszesedés esetén nagyon hasznos lehet a fogyasztása, de fáradékonyságnál, kimerültségnél is segít növelni az energiaszintet.

A gránátalmáról

A gránátalma nagyon lédús gyümölcs, bogyós termése sötétpiros színű, finom, kifejezetten édeskés ízű. Sok immunerősítő, érvédő C-vitamint, a véralvadáshoz nélkülözhetetlen K-vitamint, stresszcsökkentő, idegerősítő B-vitaminokat tartalmaz, továbbá szívvédő káliumot és csonterősítő kalciumot.

Amiért nagyon keresett gyümölcs a gránátalma, az a benne lévő magas flavonoidtartalom. A flavonoidok olyan növényi festékanyagokat, amelyeket a növények védekezésként termelnek a káros külső hatásokkal, a kórokozókkal és a gyulladásokkal szemben. Rendkívül erős az antioxidáns hatásuk, az antioxidánsok pedig semlegesítik a sejteket oxidáló, vagyis károsító szabadgyököket.

Mikor ajánlott a gránátalma rendszeres fogyasztása?

  • szív- és érrendszeri betegségekre való hajlam esetén
  • meglévő szív- és érrendszeri panaszokra
  • magas vérnyomásra
  • magas koleszterinszintre
  • érelmeszesedésre, érszűkületre
  • gyengülő csontokra, csontritkulási hajlamra
  • fáradékonyságra, kimerültségre
  • fokozott stresszre, szorongásra
  • a memória és a koncentráció serkentésére
  • az immunrendszer megfelelő működésének támogatására
  • visszatérő fertőzések, gyakori betegeskedés esetén

Szív- és érrendszeri betegségekre való hajlam esetén

A gránátalmában lévő növényi vegyületek elősegítik a vérnyomás normalizálását, a káros koleszterin szintjének csökkentését, erősítik az ereket, rugalmasan tartják az érfalakat, megakadályozhatják a koleszterin lerakódását az érfalakban. Mindezekkel pedig nagymértékben hozzájárulhatnak a szívbetegségek, az érrendszeri problémák megelőzéséhez, illetve a meglévő panaszok csökkentéséhez.

Akiknek magas a vérnyomása vagy a koleszterinszintje, érszűkülete, érelmeszesedése, sok visszere van, az jól teszi, ha rendszeresen beépíti étrendjébe a gránátalmát.

Természetes energizáló, agyserkentő hatású

A gránátalma az agyműködésre is jótékony hatású, javítja a koncentrálóképességet, a rövidtávú memóriát, a szellemi teljesítményt. Azok számára is hasznos lehet a fogyasztása, akik sokat stresszelnek, szoronganak, fáradtnak, kimerültnek érzik magukat, és szükségük van egy kis plusz energiára.

A mesterséges stimulálóanyagokkal és élénkítőszerekkel ellentétben a gránátalma természetes úton növeli az energiaszintet, az éberséget, a reakcióidőt. Nincs semmilyen káros mellékhatása, mégis rendkívül eredményes a koncentráció fokozásában, a memóriazavarok kezelésében, a közérzet javításában, illetve a kifáradás megelőzésében.

Erősíti a csontokat, a fogakat

A gránátalmában lévő K-vitamin és a kalcium folyamatos ásványianyag-pótlást biztosít a csontok számára, fenntartja a megfelelő csontsűrűséget. K-vitamin azt is megakadályozza, hogy a kalcium az erek falában rakódjon le, és ott érszűkületet, érelmeszesedést okozzon. Változókorban, amikor jellemzően gyengülnek a csontok, kifejezetten ajánlott a rendszeres fogyasztása. Még a menopauzával járó kellemetlen tüneteket is enyhítheti, helyreállíthatja az ösztrogénszintet, csökkentheti a hangulatingadozásokat, a levertséget, az ingerlékenységet.

Extra tipp:

A gránátalma magas víztartalmával kiváló természetes hidratáló, ezért a bőr rugalmasságának, teltségének megőrzéséhez is hozzájárul. Bőrmegújító és öregedésgátló hatású, elősegíti a ráncok kisimítását, az új, egészséges bőrsejtek termelődését.

Kapcsolódó Termékkategória

Kapcsolódó termékek


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük