A grapefruit magja természetes antibiotikus hatású

A grapefruit magja természetes antibiotikus hatású

Nagyon hasznos lehet emésztési problémákra, például elhúzódó hasmenés, székrekedés ellen, gyomorégésre, refluxos tünetekre, vagy a Candida-diéta kiegészítőjeként

A grapefruit, mint a citrusfélék általában rengeteg C-vitamint tartalmaz, emellett antibiotikus hatású növényi vegyületeket. Elsősorban immunerősítésre, a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség növelésére, illetve gombás fertőzésekre, gyomor- és bélpanaszokra ajánlott a fogyasztása. 

A grapefruitról

grapefruit a citrusfélék közé tartozik, kissé fanyar, kesernyés ízű. Sok immunerősítő, érvédő C-vitamint tartalmaz, valamint erős antioxidáns hatású E-vitamint. Ásványi anyagok közül gazdag csonterősítő kalciumban, foszforban, izomvédő, stresszcsökkentő magnéziumban. Értékes rostokat, aminosavakat, flavonoidokat is tartalmaz.

A grapefruit magjában olyan növényi vegyületek találhatók, amelyek nagyon hasznosak lehetnek a káros baktériumok, vírusok, gombák és egyéb paraziták kiirtásának elősegítésére. Megfázásos, járványos időszakban érdemes megelőzésre fogyasztani, betegség esetén pedig a kellemetlen tünetek csökkentésére, a gyógyulási folyamatok felgyorsítására. Gombás fertőzések, Candida, herpesz, afta ellen is hatékony, illetve IBS vagy refluxos panaszok esetén is eredményes lehet.

A grapefruit hatóanyagai nem károsítják a bélflórát és nem gyengítik az immunrendszert, ezért széles körben alkalmazó. 

Mikor ajánlott elsősorban a grapefruitmag fogyasztása?

  • az immunrendszer normál működésének támogatására
  • a kórokozókkal, fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség növelésére
  • járványos időszakban megelőzésre
  • gyakori betegeskedés, visszatérő fertőzések esetén
  • megfázás, felső légúti fertőzés tüneteinek csökkentésére
  • torokgyulladásra, fülgyulladásra
  • húgyúti fertőzések megelőzésére, kezelésére
  • gombás fertőzésekre, Candida-diéta kiegészítésére
  • emésztési problémákra
  • a bélflóra egyensúlyának helyreállítására
  • IBS, reflux tüneteinek csökkentésére

Kiváló természetes C-vitamin-forrás

A C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin az emberi szervezet számára. Antioxidáns hatású, azaz megköti és semlegesíti azokat az elszaporodó szabadgyököket a szervezetben, amelyek oxidálják, károsítják a sejteket. 

A C-vitamin nélkülözhetetlen a kollagén termelődéséhez is, a kollagén pedig fontos szerepet játszik az erek rugalmasságában és erősségében. A C-vitamin hozzájárul az érfalak tisztán tartásához, az ínszalagok, az ízületek, a porcok egészségéhez, sőt még a csontok erősségéhez is. Jelentősen csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A természetes kollagéntermelődés serkentésével a C-vitamin a bőrt is rugalmasan, feszesen tartja, lassítja a ráncok megjelenését, elmélyülését. Gyorsítja a sebek gyógyulását, védelmet nyújt a bőrfertőzések ellen.

Megfázás, felső légúti fertőzés esetén a C-vitamin pótlása gyorsan enyhítheti a kellemetlen tüneteket, lerövidíti a gyógyulási időt, sőt megakadályozhatja súlyosabb szövődmények kialakulását. A C-vitamin vízben oldódik, a zsíroldékony vitaminokkal ellentétben nem raktározódik el a szervezetben, a felesleges mennyiség hamar kiürül, ezért fontos a folyamatos pótlása.

Antibiotikus hatású

A grapefruitmag úgy segíti elő a káros baktériumok, vírusok, gombák és egyéb paraziták elszaporodásának megakadályozását, illetve kiirtását, hogy közben nem károsítja a nyálkahártyákat, a bélflórát.  Nagyon hasznos lehet emésztési problémákra, például elhúzódó hasmenés, székrekedés ellen, gyomorégésre, refluxos tünetekre, vagy a Candida-diéta kiegészítőjeként. 

Húgyúti fertőzéseknél, hólyaggyulladásnál is segítséget nyújthat, mert csökkenti a gyulladásokat, gyorsítja a kórokozók kiürülését, csillapítja a fájdalmat, a kellemetlen tüneteket. A húgyutak mellett a vesékre is nagyon jótékony hatású.

Erősíti a csontokat

A grapefruitmagban lévő kalcium, foszfor és magnézium mind szükségesek a csontok számára. A gyümölcsben lévő növényi vegyületek ráadásul elősegítik a kalcium megfelelő felszívódását a csontokba, a fogakba, így jelentősen hozzájárulhat a csontok erősségének hosszútávú fenntartásához, a csontritkulás megelőzéséhez is.

Extra tipp:

Akik gyógyszert szednek, ügyelniük kell arra, hogy a grapefruit fogyasztása befolyásolhatja, csökkentheti vagy felerősítheti egyes gyógyszerek hatását, ezért mindenképpen érdemes a kezelőorvossal egyeztetni.

Kapcsolódó Termékkategória

Kapcsolódó termékek


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük