A glicin a kollagéntermelés serkentésével fokozza a bőr rugalmasságát, hidratáló, ránctalanító hatású
A glicin az egyik legfontosabb aminosav az emberi szervezet számára. Erősíti az izmokat, az ízületeket, a csontokat, védi a szívet, a májat, oldja a stresszt, a szorongást, javítja az agyműködést, energizál, kisimítja a ráncokat, elősegíti a mély, pihentető alvást.
A glicinről
A glicin a fehérjéket alkotó aminosavak egyike, kiemelten fontos szerepet játszik a szervezetben. Elsősorban az immunrendszer, az idegrendszer és az emésztőrendszer sejtjei számára biztosítja a szükséges energiát. Építi az izmokat, az ízületeket, a szöveteket, a szerveket. Részt vesz a hormonok működésében, szabályozza az emésztést, optimalizálja a vércukorszintet, a vérnyomást, a koleszterint. Természetes méregtelenítő hatásával semlegesíti a toxikus anyagokat.
Az idegrendszerre kiemelten jótékony hatású, csökkenti a szorongást, a stresszt, növeli az energiaszintet, javítja a koncentrációt, serkenti a memóriát. A könnyű elalvást, az éjszakai pihentető, mély alvást is elősegíti.
Mikor ajánlott különösen a glicin pótlása?
- izomtömeg-növelésre, az izmok leépülésének megelőzésére
- magas vérnyomásra, magas vércukorszintre
- emésztési problémákra
- gyomorfekélyre, bélgyulladásra
- refluxos tünetekre
- ízületi gyulladásra, porckopásra
- fáradékonyság, kimerültség esetén
- fokozott stresszre, szorongásra
- koncentrációs és memóriazavarokra
- mentális problémákra, depresszióra való hajlamnál
- alvásproblémákra
- öregedő, ráncosodásra hajlamos bőrre
- természetes édesítőszerként
Építi az izmokat, az ízületeket, a porcokat
A glicin a kollagéntermelésben is részt vesz, a kollagén pedig nélkülözhetetlen az ízületek, a porcok rugalmasságának megőrzéséhez, az ízületi gyulladás és a porckopás megelőzéséhez, illetve lassításához, a megfelelő mozgathatóság, mozgékonyság fenntartásához.
Emésztési problémákra, gyomorfekélyre, bélgyulladásra
Lassítja az öregedési folyamatokat
A glicin jelentős szerepet játszik az antioxidánsok termelésében, az antioxidánsok pedig megkötik a sejteket oxidáló, azaz károsító szabadgyököket a szervezetben. A glicin pótlása nagymértékben hozzájárulhat többek között a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez, az idegrendszeri zavarok megelőzéséhez.
Fiatalosan, feszesen tartja a bőrt
A glicin a kollagéntermelés serkentésével fokozza a bőr rugalmasságát, hidratáló, ránctalanító hatású. Nemcsak a ráncok megjelenését késlelteti, de csökkentheti a meglévő ráncok mennyiségét, mélységét, sőt a káros UV-sugárzás okozta bőrkárosodásokat. Pótlásával hatékonyan lassítható a bőr öregedése.
Jótékony hatású a vércukorszintre
A glicin természetes úton csökkentheti a magas vércukorszintet, valamint a vérzsírszintet. Inzulinérzékenység-fokozó hatásával a glicin pótlása cukorbetegek, inzulinrezisztenciások számára különösen ajánlott.
Serkenti az agyműködést, jó hatással van a mentális állapotra
A glicin természetes forrásai
A glicin nem esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a szervezet kis mennyiségben elő tudja állítani, sőt táplálékkal is bevihető. Sok glicin található a zselatinban, a húsokban, a fehérhúsú halakban, a tojásban, de a magvakban és a zöldségekben is megtalálható.
Azonban a szervezetben termelődő és a táplálékkal bevitt glicin sem tartalmaz elegendő mennyiséget az összes szövet, csont, izom és bőr ellátására glicinnel, ezért érdemes étrend-kiegészítővel is pótolni.
Extra tipp:
A glicin édesítőszernek is használható hideg és meleg italokhoz, ételekhez, sütéshez és főzéshez is. A hagyományos cukorral megegyező mennyiségben kell édesítésre használni. Nem irritálja sem a gyomrot, sem a beleket, nincs kellemetlen mellékíze.
Kapcsolódó Termékkategória
- Glicin, Glycine
- Aminosavak
- Stresszoldás, idegrendszer
- Probiotikum, bélflóra, emésztés
- Alvászavar, álmatlanság
- Memória, agyműködés
- Testi és szellemi frissesség