A glicin pótlása különösen fontos az idegrendszer és az emésztőrendszer számára

A glicin pótlása különösen fontos az idegrendszer és az emésztőrendszer számára

A glicin a kollagéntermelés serkentésével fokozza a bőr rugalmasságát, hidratáló, ránctalanító hatású

A glicin az egyik legfontosabb aminosav az emberi szervezet számára. Erősíti az izmokat, az ízületeket, a csontokat, védi a szívet, a májat, oldja a stresszt, a szorongást, javítja az agyműködést, energizál, kisimítja a ráncokat, elősegíti a mély, pihentető alvást.

A glicinről

A glicin a fehérjéket alkotó aminosavak egyike, kiemelten fontos szerepet játszik a szervezetben. Elsősorban az immunrendszer, az idegrendszer és az emésztőrendszer sejtjei számára biztosítja a szükséges energiát. Építi az izmokat, az ízületeket, a szöveteket, a szerveket. Részt vesz a hormonok működésében, szabályozza az emésztést, optimalizálja a vércukorszintet, a vérnyomást, a koleszterint. Természetes méregtelenítő hatásával semlegesíti a toxikus anyagokat.

Az idegrendszerre kiemelten jótékony hatású, csökkenti a szorongást, a stresszt, növeli az energiaszintet, javítja a koncentrációt, serkenti a memóriát. A könnyű elalvást, az éjszakai pihentető, mély alvást is elősegíti.

Mikor ajánlott különösen a glicin pótlása?

  • izomtömeg-növelésre, az izmok leépülésének megelőzésére
  • magas vérnyomásra, magas vércukorszintre
  • emésztési problémákra
  • gyomorfekélyre, bélgyulladásra
  • refluxos tünetekre
  • ízületi gyulladásra, porckopásra
  • fáradékonyság, kimerültség esetén
  • fokozott stresszre, szorongásra
  • koncentrációs és memóriazavarokra
  • mentális problémákra, depresszióra való hajlamnál
  • alvásproblémákra
  • öregedő, ráncosodásra hajlamos bőrre
  • természetes édesítőszerként

Építi az izmokat, az ízületeket, a porcokat

A glicin pótlása megelőzheti az izmokat felépítő értékes fehérjék lebomlását. Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek különösen ajánlott a pótlása, mert építi az izmokat, növeli az állóképességet, az erőnlétet, elősegíti az optimális zsír-izom arány kialakulását. Idősek számára is nagyon hasznos, mert megakadályozza az izomvesztést.

A glicin a kollagéntermelésben is részt vesz, a kollagén pedig nélkülözhetetlen az ízületek, a porcok rugalmasságának megőrzéséhez, az ízületi gyulladás és a porckopás megelőzéséhez, illetve lassításához, a megfelelő mozgathatóság, mozgékonyság fenntartásához.

Emésztési problémákra, gyomorfekélyre, bélgyulladásra

A glicin regenerálja az emésztőrendszer szöveteit, védelmet nyújt a káros baktériumok, vírusok, gombák ellen, óvja a bélfalakat, a bélnyálkahártyákat. Gátolja a túlzott gyomorsav termelődését is, ezzel megelőzheti, illetve kezeli a refluxos tüneteket, a gyomorfekélyt. Természetes gyulladásgátló hatásával IBS, Crohn, vastagbélgyulladás esetén is ajánlott.

Lassítja az öregedési folyamatokat

A glicin jelentős szerepet játszik az antioxidánsok termelésében, az antioxidánsok pedig megkötik a sejteket oxidáló, azaz károsító szabadgyököket a szervezetben. A glicin pótlása nagymértékben hozzájárulhat többek között a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez, az idegrendszeri zavarok megelőzéséhez.

Fiatalosan, feszesen tartja a bőrt

A glicin a kollagéntermelés serkentésével fokozza a bőr rugalmasságát, hidratáló, ránctalanító hatású. Nemcsak a ráncok megjelenését késlelteti, de csökkentheti a meglévő ráncok mennyiségét, mélységét, sőt a káros UV-sugárzás okozta bőrkárosodásokat. Pótlásával hatékonyan lassítható a bőr öregedése.

Jótékony hatású a vércukorszintre

A glicin természetes úton csökkentheti a magas vércukorszintet, valamint a vérzsírszintet. Inzulinérzékenység-fokozó hatásával a glicin pótlása cukorbetegek, inzulinrezisztenciások számára különösen ajánlott.

Serkenti az agyműködést, jó hatással van a mentális állapotra

A glicin tágítja az agyban lévő hajszálereket, csökkenti a lerakódásokat, egyensúlyban tartja az ingerületátvivő anyagokat. Hiánya negatívan befolyásolja a dopamin és a szerotonin szintjét, depresszióra való hajlam esetén fontos odafigyelni a megfelelő glicinbevitelre.
Támogatja a tanulási készséget, jótékony hatású a mentális teljesítményre, a memóriára, a hangulatra. Csökkenti a fáradékonyságot, növeli az energiaszintet. Kezeli az alvászavarokat, megkönnyíti az elalvást.

A glicin természetes forrásai

A glicin nem esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a szervezet kis mennyiségben elő tudja állítani, sőt táplálékkal is bevihető. Sok glicin található a zselatinban, a húsokban, a fehérhúsú halakban, a tojásban, de a magvakban és a zöldségekben is megtalálható.

Azonban a szervezetben termelődő és a táplálékkal bevitt glicin sem tartalmaz elegendő mennyiséget az összes szövet, csont, izom és bőr ellátására glicinnel, ezért érdemes étrend-kiegészítővel is pótolni.

Extra tipp:

A glicin édesítőszernek is használható hideg és meleg italokhoz, ételekhez, sütéshez és főzéshez is. A hagyományos cukorral megegyező mennyiségben kell édesítésre használni. Nem irritálja sem a gyomrot, sem a beleket, nincs kellemetlen mellékíze.

Kapcsolódó Termékkategória

Kapcsolódó termékek


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük