A kakaó serkenti a mentális aktivitást, javítja a hangulatot, védi a szívet és az ereket

A kakaó serkenti a mentális aktivitást, javítja a hangulatot, védi a szívet és az ereket

Gátolja a kifáradást, segíti az ébren maradást, sőt növeli a szellemi és fizikai állóképességet, emeli a készültséget, az összpontosítást

A kakaó nagyon népszerű az egész világon, mert a finom csokoládé alapanyaga. Azonban nemcsak ezért olyan értékes növény: rengeteg vitamin, ásványi anyag és nyomelem van benne, erős antioxidáns hatású. Az agynak, a szívnek és az emésztésnek is nagyon jót tesz, sőt még fogyókúra kiegészítésére is ajánlott a fogyasztása.

A kakaóról

A kakaó a trópusi esőerdőkből származik, a mályvafélék családjába tartozó növény. Gyümölcse a kakaóbab, amelyet elsősorban a csokoládé alapanyagaként használnak fel szerte a világban. Magas rosttartalmú növény, rengeteg flavonoiddal, polifenollal, amelyeket a növények termelnek a kórokozókkal és káros külső hatásokkal szemben, de az emberi szervezetben is hasonló védelmi szerepet töltenek be.

Sok vitamin található benne, gazdag csonterősítő, immunerősítő D-vitaminban, sejtvédő E-vitaminban, a szem, a bőr, a nyálkahártyák számára fontos A-vitaminban, valamint az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez nélkülözhetetlen B-vitaminokban. Sok izomvédő magnézium, szíverősítő kálium, vérképző vas, foszfor és réz is van benne.

A kakaó egyik legértékesebb hatóanyaga a teobromin, amely a növényi koffeinnel együtt serkentő, élénkítő hatású. Ugyanakkor szerotonint és triptofánt is tartalmaz, ezek stresszcsökkentő, természetes antidepresszáns hatású vegyületek, amelyek még a teljesítményt is javítják. A benne lévő arginin pedig kiemelten védi a szívet, az ereket, javítja a vérkeringést, normalizálja a vérnyomást.

Mikor ajánlott a kakaó rendszeres fogyasztása?

  • a koncentráció, az éberség növelésére
  • megterhelő fizikai vagy szellemi igénybevételkor
  • tanulási nehézségeknél, vizsgaidőszakban
  • fokozott stressz esetén
  • fizikai és mentális kimerültségnél
  • a memória javítására
  • lehangoltságnál, gyakori szorongásnál
  • szív- és érrendszeri betegségekre való hajlam esetén
  • meglévő szív- és érrendszeri problémáknál
  • fogyókúra kiegészítésére
  • az anyagcsere serkentésére
  • emésztési zavarokra
  • a bőr hidratálására, feszesítésére

A kakaóban sok antioxidáns található

A kakaóban lévő antioxidáns hatású vegyületek, főként a flavonoidok és a polifenolok segítenek megkötni és közömbösíteni azokat a szervezetben elszaporodó szabadgyököket, amelyek oxidálnák (károsítanák) a sejteket, és ezzel különféle gyulladásokat, betegségeket indítanának el. A szív- és érrendszer egészségére is jótékony hatásúak, természetes úton normalizálhatják a vérnyomást és a koleszterinszintet, rugalmasan tartják az ereket.

Élénkítő hatású, javítja a koncentrációt

A kakaóban lévő teobromin természetes élénkítő hatású, stimulálja az agyat és a központi idegrendszert. Gátolja a kifáradást, segíti az ébren maradást, sőt növeli a szellemi és fizikai állóképességet, emeli a készültséget, az összpontosítást.

A kakaóban sok magnézium is található, amely csökkenti a stresszt, elősegíti a megfelelő izomműködést, a benne lévő B-vitaminok pedig hozzájárulnak az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. A mentális állapotra is jótékony hatású, a szorongás oldása mellett javítja a hangulatot, ezért depresszióra vagy pánikbetegségre való hajlamnál is hasznos lehet.

Fogyókúra kiegészítésére, emésztési panaszok megszüntetésére

A kakaó magas rosttartalmával hozzájárul az emésztési zavarok kezeléséhez, kitisztítja a lerakódott salakanyagokat, védi a beleket. Arginintartalmával serkenti az anyagcserét, a zsírégetést, fokozza az izmok növekedését, ezért sportolók, fogyókúrázók számára is ajánlott.

Védi a szívet, az ereket

Az arginin befolyással van a nitrogén-oxid előállítására és mennyiségére, ezzel tágítja az ereket, javítja a vérkeringést, elősegíti a sejtek tápanyagokkal való ellátását. Hozzájárulhat a vérnyomás normalizálásához, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez, kezeléséhez.

Extra tipp:

A kakaóban lévő antioxidánsok a bőr állapotára is jótékony hatásúak, védelmet nyújtanak a káros környezeti hatások, az UV-sugárzás ellen, rugalmasan tartják a szöveteket, lassítják az öregedési folyamatokat.

Kapcsolódó Termékkategória

Kapcsolódó termékek


-15%
Original price was: 1.950 Ft.Current price is: 1.658 Ft.
-15%
Original price was: 2.990 Ft.Current price is: 2.542 Ft.
-15%
Original price was: 1.460 Ft.Current price is: 1.241 Ft.
-15%
Original price was: 3.190 Ft.Current price is: 2.712 Ft.
Átmeneti készlethiány, jelenleg nem rendelhető
-15%
Original price was: 1.090 Ft.Current price is: 927 Ft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük