A mentális állapot mellett a szellemi teljesítményre is pozitív befolyással vannak, tanulási nehézségek, koncentrálási zavarok esetén is ajánlott a pótlásuk
A krillolaj (rákolaj) tele van a szív, az agy és a szem számára kiemelkedően hasznos ómega-3 zsírsavakkal, ezen felül még astaxantint is tartalmaz. Ez egy igen erős antioxidáns hatású vegyület, megköti és semlegesíti a sejteket károsító, gyulladásokat és betegségeket okozó szabadgyököket a szervezetben.
A krillolajról
A krill (világítórák) a garnélához hasonló apró rákfaja, az Antarktisz körüli tiszta vizekben él. Növényi planktonokkal és nála kisebb állatokkal táplálkozik. Az óceán tisztaságának és táplálékának köszönhetően a legjobb, legtisztább ómega-3 zsírsavak találhatók benne. Míg a halolajban ezek a zsírsavak triglicerid formában vannak jelen, addig a rákolajban foszfolipid formában, amelyet az emberi szervezet kivételesen jól tud hasznosítani.
Az ómega-3 zsírsavak, különösen az EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav) hozzájárulnak a szív és az agy egészséges működéséhez, a látásromlás megelőzéséhez, illetve javításához.
A krillolaj ráadásként a halolajjal szemben még astaxanthinban is igen gazdag, ez adja a rákok szép vörös színét. Az astaxanthin igen erős antioxidáns hatású vegyület, megköti és semlegesíti azokat a szabadgyököket a szervezetben, amelyek károsítanák a sejteket.
Mikor ajánlott különösen a krillolaj rendszeres fogyasztása?
- magas koleszterinszintnél
- magas vérnyomásnál
- szív- és érrendszeri betegségekre való hajlamnál
- meglévő szív- és érrendszeri panaszokra
- keringési problémáknál
- koncentrációs és memóriazavaroknál
- látásromlás megelőzésére, illetve kezelésére
- ízületi gyulladásra, porckopásra
- szorongásra, depresszióra
Szív- és érrendszeri betegségekre való hajlam esetén
A szív és az agy oxigén-, illetve vérellátását is befolyásolja, javítja a keringést, ezzel az agy és az idegrendszer megfelelő működését is elősegíti, serkenti a memóriát, a koncentrációt.
Ízületi gyulladásra, merevségre, porckopásra
Az ómega-3 zsírsavak erős gyulladáscsökkentő hatásúak, hidratálják az ízületeket, a porcokat, enyhítik a fájdalmat, a merevséget, jobbá teszik a mozgathatóságot. Sportolóknak, nehéz fizikai munkát, valamint álló- vagy ülőmunkát végzőknek nagyon hasznos a pótlásuk.
Gyakori szorongás, depresszió vagy pánikbetegség esetén
Az ómega-3 zsírsavak hatással vannak az ingerületátvivő anyagok termelődésére, a dopaminra is, így természetes úton oldják a stresszt, a feszültséget, a hangulatot is jobbá teszik. A mentális állapot mellett a szellemi teljesítményre is pozitív befolyással vannak, tanulási nehézségek, koncentrálási zavarok esetén is ajánlott a pótlásuk.
Az éleslátás javítására, az időskori látásromlás lassítására
Az ómega-3 zsírsavak, különösen a DHA, illetve az astaxanthin nagymértékben védik a szemet az erős fényhatásoktól, a káros sugárzástól. Rendszeres fogyasztásuk javítja az éleslátást, védi a retinát, hozzájárul az időskori látásromlás megelőzéséhez és kezelésével, valamint a szembetegségek, különösen a makuladegeneráció és a szürkehályog kockázatának csökkentéséhez.
Extra tipp:
A krillolajban lévő antioxidáns hatású astaxanthin a bőrnek is nagyon jót tesz, nemcsak késlelteti az öregedési folyamatokat, a bőr megereszkedését, ráncosodását, de a meglévő ráncokat, bőrfoltokat, májfoltokat is jelentősen halványíthatja.
Kapcsolódó Termékkategória
- Krill rákolaj
- Omega 3-6-9 és Lecitin
- Astaxanthin
- Gyulladáscsökkentés
- Szív és érrendszer
- Koleszterinszint
- Szemvitamin, lutein
- Memória, agyműködés
- Testi és szellemi frissesség