Prosztatamegnagyobbodás esetén segíthet a tökmag

Prosztatamegnagyobbodás esetén segíthet a tökmag

A tökmag rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott férfiak számára, mert olyan növényi vegyületeket tartalmaz, amelyek jelentősen csökkenthetik a prosztata jóindulatú megnagyobbodását, kezelik a vizelési zavarokat, szabályozzák a tesztoszteronszintet.

Milyen vegyületeket tartalmaz a tökmag?

A tökmagban nagyon sok vitamin és ásványi anyag található, köztük immunerősítő C-vitamin, csonterősítő, a fertőzésekkel szemben védelmet nyújtó D-vitamin, sejtvédő E-vitamin, valamint stresszcsökkentő, idegerősítő B-vitaminok.

Az izmok és a szív számára fontos magnéziumot, a fáradékonyságot csökkentő vasat, továbbá kalciumot, szelént, nátriumot, rezet és mangánt tartalmaz. Kiváló természetes forrása a cinknek, amely a férfiaknak különösen fontos a prosztata egészségének megőrzéséhez.

Ami a legnagyobb értékét adja a tökmagnak, az a benne található F-vitamin, vagyis azoknak az esszenciális zsírsavaknak a keveréke, amelyek kiemelten védik a szívet, az ereket, serkentik az agyműködést, javítják a látást, fontos szerepük lehet a betegségek megelőzésében.

Mikor ajánlott elsősorban a tökmag rendszeres fogyasztása?

  • jóindulatú prosztatamegnagyobbodás tüneteinek csökkentésére
  • prosztatagyulladásra, hólyaggyulladásra
  • vizeletvisszatartási nehézségekre
  • gyakori vizelési ingerre
  • nehezen induló vizeletre
  • fájdalmas, égő érzéssel járó vizeletürítéskor
  • gyenge, akadozó vizeletsugár esetén
  • szív- és érrendszeri problémákra, illetve megelőzésre
  • fokozott hajhullásra, kopaszodásra
  • 40 év felett a prosztata védelmére, megelőzésre

Csökkenti a prosztata jóindulatú megnagyobbodását kísérő tüneteket

A tökmag kiemelkedő cinktartalmával jelentősen csökkenti a prosztatabetegségek, prosztataműködési zavarok kialakulásának esélyét. Amiért nagyon hatékony, az a benne lévő úgynevezett Delta-7 fito-szterol. Nagymértékben enyhíti a prosztatamegnagyobbodás tüneteit, csökkenti a prosztata tömegét, a vizelési problémákat, az éjszakai vizelések gyakoriságát, a vizeletürítést kísérő fájdalmat.

Az ómegazsírsavak hozzájárulnak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez

A tökmagban található telítetlen zsírsavak, az ómega-3, az ómega-6 és az ómega-9 tisztán tartják az ereket, fenntartják az érfalak rugalmasságát, csökkentik a magas koleszterinszintet, a magas vérnyomást. Erősítik az idegeket, serkentik az agyműködést, a koncentrációt, a memóriát. Rendszeres fogyasztásuk számottevően csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, az érelmeszesedést, a trombózist, az infarktust, az agyvérzést.

Természetes úton csökkenti a stresszt

A tökmag triptofánt is tartalmaz, amely egy természetes aminosav. Nemcsak a fehérjék termeléséhez, az izomzat felépítéséhez fontos, hatással van az alvást és a hangulatot szabályzó szerotonin, illetve dopamin szintjére, valamint az elalvást és az ébredést szabályozó melatonin szintjére. A triptofán pótlása így a mentális és fizikai állapotot, az alvásminőséget is jelentősen javíthatja.

Javítja az éleslátást

A tökmag magas A-vitamin-tartalma mellett még zeaxantint és luteint is tartalmaz, amelyek a szemben természetes módon is megtalálhatók. Nélkülözhetetlenek a megfelelő látáshoz, kiszűrik a káros fénysugarakat, semlegesítik a sejteket károsító szabadgyököket. Nagy szerepük van a korral járó látásromlás megelőzésében, valamint az időskori szembetegségek, például a makuladegeneráció kockázatának csökkentésében.

Extra tipp:

A nők számára is hasznos lehet a tökmag fogyasztása, főleg klimax idején, mert csökkenti a hőhullámokat, az izzadékonyságot, a hangulatingadozásokat, és még a csontokat is erősíti.

Kapcsolódó Termékkategória

Kapcsolódó termékek


Átmeneti készlethiány, jelenleg nem rendelhető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük