A halolaj nemcsak idősek számára ajánlott a memória serkentésére, az agyi funkciók támogatására, de fiataloknál is segítséget nyújthat a koncentráció fokozásában
A halolaj nagyon gazdag ómegazsírsavakban, amelyek gyulladáscsökkentő, értisztító hatásúak, védik az ideghártyákat, szabályozzák a hormonháztartást. Rendszeres fogyasztása magas koleszterinszint, magas vérnyomás, keringési és érrendszeri problémák, valamint romló látás esetén különösen ajánlott.
A halolajról
A halolaj a legjobb állati eredetű ómegazsírsav-forrás. Különösen gazdag EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav) zsírsavakban, amelyek bizonyítottan hozzájárulnak a szív és az agy egészséges működéséhez. Csökkentik a magas vérnyomást, a vérben a káros koleszterin szintjét. A koncentráció és a memória serkentésére is kiváló hatással vannak, továbbá védik a szemet, javítják az éleslátást, sőt megelőzhetik az időskori látásromlást.
Az ómeg-3 zsírsavakat az emberi szervezet nem tudja előállítani, ezért folyamatosan gondoskodni kell a pótlásukról.
Miért fontosak az ómega-3 zsírsavak?
Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagok közül a zsír az egyik legfontosabb energiaforrás. Az elfogyasztott ételekben lévő zsírok és olajok lebomlanak a szervezetben zsírsavakká, azonban a különféle zsíroknak különböző hatása van a szervezetre.
A telített zsírok túlzott fogyasztása káros hatású, a telítetlen zsírsavaké ellenben kifejezetten hasznos. Az ómega-3 zsírsavak telítetlen zsírsavak, nagymértékben hozzájárulnak a szervek egészséges működéséhez, az idegrendszer kiegyensúlyozottságához, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.
Mikor ajánlott elsősorban a halolaj fogyasztása?
- magas koleszterinszintnél
- magas vérnyomásnál
- szív- és érrendszeri betegségekre való hajlamnál
- meglévő szív- és érrendszeri panaszokra
- keringési problémákra
- koncentrációs és memóriazavaroknál
- az időskori látásromlás megelőzésére, kezelésére
- ízületi gyulladásra, reumatikus panaszokra
- szorongásra, depresszióra, pánikbetegségre
Az ómega-3 zsírsavak védik a szívet, az ereket
A haolajban lévő ómega-3 zsírsavak, főként az EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav) jelentősen hozzájárulnak a szív és az agy egészséges működéséhez, csökkenthetik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Gyulladásgátló, értisztító, vérnyomáscsökkentő hatásúak, növelik a véralvadási időt, megakadályozhatják a vérrögképződést. Mindezzel megelőzhetik az érrendszeri problémákat, a trombózist, az infarktust, a sztrókot.
Javíthatja a koncentrációt, a memóriát
Az emberi agy jelentős része zsírokból áll, ezeknek pedig kiemelt szerepük van az idegsejtek közötti jelátvitelben, az értelmi és érzelmi képességekért felelős agyterületek normál működésében. Ezért a halolaj nemcsak idősek számára ajánlott a memória serkentésére, az agyi funkciók támogatására, de fiataloknál is segítséget nyújthat a koncentráció fokozásában, a tanulási készségek és képességek javításában.
Ízületi gyulladásra, ekcémára
Az ómega-3 zsírsavak erős gyulladáscsökkentő hatásúak, hatékonyan kezelik az ízületi merevséget, fájdalmat, a reumatikus panaszokat. Olajozottan, hidratáltan tartják a porcokat, az ízületeket, elősegítik a megfelelő mozgathatóságot. A halolaj a bőr gyulladásai ellen is eredményes lehet, ekcéma esetén nagyon hasznos lehet a rendszeres fogyasztása.
Látásproblémákra, szembetegségekre
Az ómegazsírsavak védik a szemet a káros UV-sugárzástól, az erős fénytől, javítják az éleslátást, a látótávolságot. Folyamatos pótlásukkal lassítható az időskori látásromlás, nagymértékben csökkenthető az olyan gyakori szembetegségek kockázata, mint a makuladegeneráció vagy a szürkehályog.
Extra tipp:
A halolaj értékes zsírsavai a hormonokra is hatással vannak, így a stresszhormonokra is. Fokozott szorongás, feszültség, pánikbetegségre való hajlam esetén vagy depressziós tünetekre is javasolt az alkalmazása.
Kapcsolódó Termékkategória
- Halolaj
- Omega 3-6-9 és Lecitin
- Lazacolaj
- Cápamáj, csukamájolaj
- Ízületek, Porcok, Csontok
- Szív és érrendszer
- Koleszterinszint
- Gyulladáscsökkentés
- Memória, agyműködés